Aquests cigrons amb comí són un típic menjar dels carrers de Jerusalem que us els podeu menjar tal qual, com un senzill primer, o convertir-ho en un plat únic afegint-hi verdures, bledes, etc…però llavors ja no seria el “balilah” entès com a tal. Una cosa, jo vaig fer una variació substituint la ceba tendra per ceba sofregida de Figueres. Sembla menor però no, la recepta canvia força, us recomano que proveu les dues versions.
Ingredients (2 px):
350 gr de cigrons cuits, una ceba de Figueres (o una ceba tendra)
1 llimona, 2 cullerades de comí en pols, sal i pebre, oli d´oliva
Versió meva: sofregir la ceba, afegir-hi els cigrons, el comí i la polpa de la llimona, saltejar-ho, rectificar de sal i pebre, julivert picat i a menjar-s´ho!
La del llibre és molt semblant, bé, no els salteja, cou els cigrons (pas que no cal, realment) i utilitza ceba tendra. Vosaltres mateixos!