Sí, ho heu pensat bé. Aquests són uns cigrons chana masala són especiats i…picants. Sempre podeu posar menys quantitat d´espècies i obviar els jalapeños, tot i que llavors perdrien part de la seva gràcia.
Ingredients:
- 400 gr de cigrons cuits,
- 200 gr d´arròs basmati integral o vermell
- 1 ceba,
- 5 dents d´all,
- 2 jalaños sense llavors tallats a rodanxes (si en trobeu de frescos) o unes quantes rodanxes en conserva,
- un tros de gingebre fresc
- Un petit manat de cilantre fresc,
- 3 tomàquets de pera,
- el suc d´una llima
- 1 cullerada de comí ,
- 1 de cilantre,
- 1 culleradeta de curcuma,
- 1 de llavors de fonoll,
- 1/2 de cardamon,
- 1/4 de canyella,
- 1/4 de cayena,
- 1/4 de clau (tot en pols menys les llavors de fonoll)
Com fer la recepta de cigrons chana masala:
- Començarem saltejant la ceba, tallada a daus molt petits, durant uns cinc minuts.
- A continuació hi afegim el gingebre i els alls, tallat també molt petit. Un parell de minuts.
- Tot seguit les espècies, el tomàquet sense pell ni llavors tallat a daus. Ho deixem coure cinc minuts llargs.
- Seguim amb els cigrons i els jalapeños en conserva. Els deixen fent xup xup uns deu minuts com a màxim.
- Ho servim amb cilantre fresc picat i el suc de llima per sobre.
- Per cert, si us hi fixeu veureu bolets a la foto…sí, rossinyols…brutal la combinació, afegit de darrer moment, recomanable totalment!