Sí, ho heu pensat bé. Aquests són uns cigrons especiats i…picants. Sempre podeu posar menys quantitat d´espècies i obviar els jalapeños, tot i que llavors perdrien part de la seva gràcia.

Ingredients:

  • 400 gr de cigrons cuits,
  • 200 gr d´arròs basmati integral o vermell
  • 1 ceba,
  • 5 dents d´all,
  • 2 jalaños sense llavors tallats a rodanxes (si en trobeu de frescos) o unes quantes rodanxes en conserva,
  • un tros de gingebre fresc
  • Un petit manat de cilantre fresc,
  • 3 tomàquets de pera,
  • el suc d´una llima

 

Espècies:

  • 1 cullerada de comí ,
  • 1 de cilantre,
  • 1 culleradeta de curcuma,
  • 1 de llavors de fonoll,
  • 1/2 de cardamon,
  • 1/4 de canyella,
  • 1/4 de cayena,
  • 1/4 de clau (tot en pols menys les llavors de fonoll)

 

Coemnçarem satejant la ceba, tallada a daus molt petits, i acontinuació el gingebre i els alls, també molt petit. Tot seguit les espècies, el tomàquet sense pell ni llavors tallat a daus i en uns minuts els cigrons i els jalapeños en conserva. Els deixen fent xup xup uns deu minuts com a màxim i ho servim amb cilantre fresc picat i el suc de llima per sobre.

Per cert, si us hi fixeu veureu bolets a la foto…sí, rossinyols…brutal la combinació, marca de la casa haver-los afegit, recomanable totalment!

 

Cigrons