Civet de senglar

Civet de senglar

El civet de senglar és un dels plats clàssics de la cuina catalana, de la de tota la vida, i no és altra cosa que un estofat de senglar. Sí, heu de marinar la carn amb vi i verdures unes quantes hores, idealment d´un dia per l´altre, però és una recepta fàcil de fer.

Ingredients:

  • 1 kilo de carn de senglar
  • 1 pastanaga gran, 2 cebes
  • 1 ampolla de vi negre
  • 1 taronja
  • 3 dents d´all
  • una culleradeta de pebre negre en gra
  • unes quantes ametlles
  • 1 peça de xocolata
  • farigola, romaní, llorer

Com fer la recepta del civet de senglar:

  1. Tallarem el senglar a daus i el posarem en un recipient qu es pugui tancar amb la resta d´ingredients (excepte la xocolata i les ametlles), tallats els que es puguin tallar, a marinar durant unes 24 hores (12 mínim).
  2. Passat aquest temps separarem els ingredients i els reservarem: per una banda la carn, per l´altra les verdures i el vi per una altra. L´utilitzarem per coure la carn.
  3. Eixuguem la carn amb paper de cuina, la salpebrem, enfarinem i enrossim en una cassola. La reservem.
  4. Al mateix lloc daurem les verdures.
  5. Ho juntem tot de nou a la cassola, cobrim amb el vi utilitzat a la marinada i ho deixem coure, tapat i a foc lent, unes tres hores.
  6. Deixem que reposi tota la nit. Aquest és un pas opcional, no imprescindible, pero diria que necessari.
  7. Passat el repòs nocturn ho regenerem. Retirem el greix que surti a la superfície, l´escuma i tot el que no veieu “net”, com el que es veu a la superfície d´aquesta foto. 
  8. Un cop ben net, ho emplatem. Podeu acompanyar-ho amb arròs blanc, puré de patates o sense res.
  9. Amb aquest plat us recomano un vi de l´Alt Empordà que es diu Clos Adrien, del celler Terra Remota. Quan fa uns anys vaig visitar el celler i, en comprar aquest vi tan especial, els hi vaig preguntar amb quin plat el maridarien, em van contestar que amb un civet de senglar. Així que no podia escollir cap altre vi que no fos aquest. Si voleu quelcom més econòmic o semblant, que sigui un vi negre de guarda, amb una bona criança tant en bota com en ampolla.
  10. I us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit vídeo de la recepta

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *