Aquesta recepta de col al forn és una de les sorpreses més grates que he tingut als darrers mesos, i el culpable és, com no, Yotam Ottolenghi, que senzillament unta amb una vinagreta d´all i llimona les fulles de col i al final les barreja amb pecorino, estragó i alfàbrega. Si no trobeu estragó fresc poseu-ne de sec, tot i que no té res a veure. El fresc és molt potent, quasibé invasiu, i si no agrada gaire és fins i tot millor no posar-ne, o fer-ho però en quantitats pràcticament testimonials.
Ingredients:
- una col clàssica
- unes quantes fulles d´alfàbrega
- una mica d´estragó fresc
- 50 grams de pecorino ratllat
- dues llimones
- dos grans d´all
- sal
- pebre
- oli d´oliva
Com fer la recepta de col al forn:
- Escalfem el forn a 200 graus. Tallem la col a juliana gruixuda, la rentem, sequem i posem en una safata per anar al forn, salpebrada.
- Tot seguit preparem la vinagreta amb oli d´oliva extra verge, unes tres o quatre cullerades, el suc d´una llimona, la ratlladura de la pell de dues llimones i dos grans d´alls ratllats (sense el cor). L´emulsionem.
- Barregem, untem la col amb aquesta vinagreta. Millor fer-ho amb les mans, que quedi realment ben impregnat, i ho enfornem durant 20/25 minuts. Vigileu que no es cremi, tot i que una mica torradeta encara està més bona.
- Mentrestant piquem les fulles d´alfàbrega i d´estragó fresc, i ratllem el formatge pecorino. Podeu utitilitzar parmesà? Doncs sí, es clar, però queda molt millor amb pecorino. Molt millor.
Us passem l´enllaç al nostre canal de Youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:
Per emplatar doncs només hem de servir la col a cada plat amb una mica del formatge i de les herbes.