Col i patata

Cansats de fer trinxat quan teniu col i patata, cosa que a l´hivern passa sovint, sobretot si compreu producte ecològic i/o de proximitat? Doncs aquesta és una excel.lent alternativa, ja que les espècies poden, i de fet ho fan, canviar un plat quasibé de dalt a baix. Els productes base són òbviament la col i la patata, i a partit d´aquest moment les alternatives són moltes. Aquí us en presentem una.

Ingredients:

  • 3/4 patates (depenent de la mida),
  • 1/2 col verda (la clàssica, però podeu utilitzar qualsevol col)
  • 1 xili verd
  • 1 tros de gingebre fresc
  • 3 dents d´all
  • una cullerada d´asafètida
  • una cullerada de llavors de comí
  • 1 culleradeta de curcuma
  • sal 
  • pebre negre
  • oli de coco
  • unes quantes fulles de cilantre fresc

 

Com fer la recepta de col i patata

  1. Primer de tot rentarem la col tot posant les seves fulles en remull uns minuts.
  2. Pelem les patates, les rentem amb aigua i tallem a daus. Reservem.
  3. En una paella gran saltegem les llavors de comí amb l´oli de coco, breument, aneu amb compte que no es cremin
  4. Tot seguit  afegim l´asafètida, el xili, els alls i el ginger, tot picat.
  5. Un parell de minuts més tard incorporem les patates i la curcuma. Remenem bé.
  6. Finalment posem la col, trinxada, o tallada a juliana fina. Tapem i deixem coure a foc mitjà uns 15 minuts.
  7. Salpebrem i continuem la cocció fins que col i patata estiguin ben cuites, si es que no ho són ja.
  8. Ho servim amb unes quantes fulles de cilantre fresc picades per sobre de la verdura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *