Una combinació curiosa de coliflor amb tempehque es beneficia d´una salsa força bona i uns ingredients especials. Les espècies, com sempre, una de les claus de la recepta.
Ingredients:
225 de tempeh, 1 col-i-flor, cilantre fresc, suc de llimona
1/2 culleradeta de llavors de fonoll, 1/2 de llavors de cilantre, uns quants grans de pebre negre
salsa iogur: 1 iogur vegetal, 1/2 tassa d´aigua, 1 culleradeta de pebre vermell fumat, 1/2 de cardamom, pebrot escalivat, 1 tros de gingebre, 5 dents d´all, sal i pebre
“suavitzat”: oli de coco, 2 fulles de llorer, 3 claus, les llavors d´una beina de cardamom, 1 branca de canyella, 2 cullerades d´aigua
Torrem les llavors i els grans de pebre en una paella sense oli durant un parell de minuts. Tot seguit les posem en un morter i amb una mà de morter les matxaquem i ho reservem.
Posem els ingredients de la salsa de iogur en un vas per batre i ho triturem amb el minipimer. Reservem.
En una cassola gran saltegem els ingredients per al “suavitzat” i tot seguit hi afegim la col-i-flor, tallada, i la saltegem uns minuts. Incorporem el tempeh i continuem saltejant-ho tot un parell més de minuts. Mullem amb unes cullerades d´aigua i tot seguit hi posem la salsa de iogur i les llavors en pols que teníem reservades. Barregem bé, tapem i deixem coure fins que la col-i-flor sigui cuita, entre 15 i 20 minuts. Rectifiquem de sal i pebre i servim amb suc de llimona i cilantre fresc picat.