Cols de Brusel.les al forn

Cols de Brusel.les al forn

Aquesta recepta és molt més que unes senzilles cols de Brussel·les al forn, la veritat, ja que estan acompanyades d´uns alls confitats i de cous cous de fajol. Mai havia cuinat aquesta verdura, de fet li tenia una mica de respecte, i era l´únic mentre de la família de les cols que se´m resistia. Després d´aquesta experiència, però, ja forma part del meu receptari. La clau? Doncs, com quasibé sempre amb les verdures, és el punt de cocció.

 

Ingredients:

  • 300 gr de cols de Brusel.les
  • una cabeça d´alls
  • 100 gr de cuscús
  • 1/4 de llimona confitada (opcional)
  • dues cullerades de vinagre balsàmic
  • 1/2 vas d´aigua
  • una culleradeta de sucre
  • un polsim de sal
  • oli d´oliva extra verge
  • pebre negre

 

Com fer la recepta de cols de Brussel·les al forn amb cuscús i alls confitats:

  1. Escalfem el forn a 200 graus i posem aigua a bullir per escaldar les cols.
  2. Escaldem les cols tres minuts. Tallem la cocció amb aigua freda i les reservem.
  3. Tallem les cols per la meitat, les salpebrem i untem amb oli d´oliva i les posem al forn en una safata amb paper sulfuritzat durant vint minuts.
  4. Mentrestant posem els alls a confitar. Primer els daurarem amb oli fins que quedin ben rossos.
  5. Afegim dues cullerades de vinagre balsàmic, mig vas d´aigua, una culleradeta de sucre i una mica de sal. Deixem que redueixi fins que quasibé no quedi líquid i els alls estiguin ben caramelitzats.
  6. Retirem les cols del forn. Han d´haver quedat ben rostides, però una mica al dente.
  7. En una paella amb una mica d´oli saltegem el cuscús durant un parell de minuts. Ho retirem del foc i mullem amb aigua o brou de verdures, 100 ml, la mateix quantitat que hem utilitzat de cuscús. Tapem i ho tindrem a punt en cinc minuts.
  8. Si teniu llimona confitada, aquesta és una recepta on en treureu partit. El toc entre àcid i salat, poderós, que li dona al plat és molt interessant. Piqueu-a ben petita.
  9. Barregeu tots els ingredients a la paella del cuscús i saltegeu-ho durant un parell de minuts.
  10. Serviu-ho, rectificant si cal de sal i pebre, fins i tot li podria anar bé un raig d´oli d´oliva extra verge cru. Un plat per treure partit de les cols de Brusel.les, sense dubte.

 

https://youtu.be/keNEx-c5vGM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *