Aquesta recepta senzilla i ràpida de conill amb ametlles és de les primeres que vaig fer fa ja més de deu anys en començar el blog. Tocava, doncs, revisar-la, actualitzar-la, refotografiar-la…i la veritat és que ha millorat molt!
Ingredients:
- un conill
- 25 grams d´ametlles
- 1 ceba o un porro
- 1 culleradeta de canyella
- 1 dent d´all
- julivert
- 2 llesques de pa fregit
- farina
- 1 vas de vi blanc
- oli
- sal
- pebre
Com fer la recepta del conill amb ametlles:
Salpebrem el conill, tallat a trossos petits, l´enfarinem i l´enrossim. El reservem.
Sofregim el porro i l´all, ben picadets.
En uns minuts hi tornem a posar el conill i el vi. Deixem que s´evapori l´alcohol, que redueixi.
Mentre s´estaven fent els porros hem picat en un morter el pa fregit, el julivert, un gra d´all, la caneylla i les ametlles…
Ho tirem a la cassola diluït amb aigua i ho deixem coure, tapat i a foc lent, durant mitja hora.
Amb aquesta recepta nosaltres vam obrir una ampolla d´un vi molt, molt especial del celler El Barco del Corneta, a Castella i Lleó. Es tracta d´un vi elaborat amb palomino fino, el raïm clàssic amb que s´elaboren els vins de Jerez, però en aquest cas tractat d´una altra manera, fet com un vi tranquil, amb barrica, super recomanat, de veritat.
Us adjunto el link a la recepta per si voleu veure-la en vídeo al nostre canal de Youtube: