Senzilla recepta d´una crema d´api amb parmesà, com una vichyssoise però substituint el porro per l´api. Molt diferent. I també molt bona!
Ingredients:
- 1 api sencer (mitjanet)
- 2 patates mitjanes
- 1 ceba
- sal, pebre
- oli extra verge
- 1 litre i mig de brou vegetal (o aigua mineral)
- 100 ml de crema de llet
- un tros de parmesà
Com fer la recepta de la crema d´api amb parmesà:
- Com que la fem amb la termomix tot és més que senzill. En primer lloc pelem i tallem la patata, la ceba i l´api. En aquest cas super concret també hi vaig posar api rave, però en principi la recepta és amb api (del de tota la vida!).
- Ho posem tot junt amb un xic d´oli i de sal i fem quatre minuts i mig a temperatura “varoma” i velocitat “cullera”. Es com si ho saltegessim…
- Tot seguit ho cobrim amb aigua o amb brou de verdures i ho deixem coure 13 minuts més a la mateixa temperatura i velocitat “1”.
- Després ho triturem i ho deixem reposar una hora a la nevera com a mínim. Tot seguit hi barregem la crema de llet i ho tornem a deixar a la nevera una estoneta més.
- I ho servim amb encenalls de parmesà per sobre.
Enllaç del vídeo
Reblogged this on Celler-Adocse.