Aquesta facilíssima crema de pastanaga especiada la vaig treure del Comidista, d´alguns dels seus tres llibres, no recordo quin, però està una mica adaptada als meus gustos i al que tenia a casa al moment de fer-la!
Ingredients:
- 3 pastanagues
- 1 patata mitjana
- 2 cebes tendres
- 2 cullerades de suc de taronja
- 1 culleradeta de clau en pols
- 1 cullerada de comí en pols
- 1 culleradeta de zaatar (opcional)
- una cullerada de mel (opcional)
- sal i pebre
- oli d´oliva
Com fer la recepta de la crema de pastanaga especiada:
- Ho farem a la termomix, amb lo qual les inidcacions generals poden varirar una miqueta, però bàsicament és el mateix procés:
- Si teniu termomix, junteu les pastanagues, la patata i les cebes, pelades i tallades, amb les espècies, la sal i l´oli. Ho poseu cin minuts a velocitat “cullera” i temperatura varoma.
- En cas de fer-ho tradicional, saltegeu-ho en una cassola uns cinc minuts també.
- Tot seguit ho mulleu amb aigua mineral, en els dos casos, i ho deixeu coure uns tretze minuts. Temperatura varoma i velocitat 1 en el cas de la termomix, foc lent/mitjà en el convencional.
- Passat aquest temps afegiu la mel (si voleu) i el suc de taronja i ho tritureu.
- Només us quedarà servir-ho amb pebre negre o de jamaica per sobre.
- I aquí us deixo un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un mini video de la recepta: