Cua de vedella farcida de prunes i pinyons

Cua de vedella farcida de prunes i pinyons

Una delicia de plat, i molt fàcil de fer, de veritat. Només heu de tenir molta estona per fer-lo, bé, de fet amb dues horetes n´hi ha prou. Ah, per cert, jo vaig utilitzar cua de vedella, no de bou… I la carn de la cua s´embolica amb pasta brick, complicada de trobar (al Gourmet del Corte Inglés n´hi ha…), juntament amb els fruits secs.

Ingredients:

1´5 kilos de Cua de bou/vedella

unes cuantes prunes sense pinyol, d´aquelles que van al pollastre de nadal, grosses i negres

35 gr de pinyons

cuatro fulles de pasta brick

Fons de vedella (caldo de vedella, vaja) 3/4 de litre

mantega clarificada

Molt millor si ja teniu fet el fons de vedella. Si no és el cas doncs us faran falta unes verdures per fer el brou, uns quants ossos de vedella, si pot ser amb una mica de carn, i uns quants talls de carn dels que s´utilitzen per fer brou. També us farà falta concentrat de tompaquet (o salsa concentradeta si en teniu), llorer i farigola. Primer enrossireu la carn i els ossos, a continuació hi afegireu les verdures, mullareu amb una mica de vi negre i quan s´hagi evaporat l´alcohol hi afegireu uns dos litres d´aigua, i ho deixareu coure a foc lent entre dues i tres hores.

Una vegada tenim el brou posarem a coure la cua de vedella. Primer enrossirem els trossos per tot seguit mullar amb el brou. Amb un litre n´hi ha de sobres ja que ha de coure tapat i a foc lent durant una hora i mitja ben bona. Si passat aquest temps la carn no es despren amb facilitat dels ossos és que li falta una mica, però en principi hauria d´estar llesta. Una vegada tenim la carn separada dels ossos la barregem amb les prunes tallades a trossets petits i prèviament saltejades a la paella amb els pinyons.

Posem una bona quantitat de carn a cada fulla brick, més o menys al mig, i en fem un paquet senzill, tancant-lo per sota en principi. Ha d´anar al forn  uns deu minuts o fins que la pasta brick estigui dauradeta, ja que l´haurem pintant amb mantega liquida.

I mentre es daura al forn fem reduir fins a tenir consistència de salsa (destapat, a foc fort) el brou que ens ha quedat després de coure-hi la cua de bou. Boníssim és poc!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *