Curry agre de pollastre

Curry agre de pollastre

Que jo recordi, no es gens agre aquest curry, així que potser em vaig saltar algun pas, vaig canviar un ingredient o ves tu a saber. Jo recordo, això sí, que estava boníssim, je je.

Ingredients:

1 kilo de pollastre

150 gr de ceba, 3 dents d´all, 3/8 de brou d´au

Barreja aromàtica: 1 culleradeta de comí, dues de mostassa, 1 de curcuma mòlta, dues de vinagre blanc, 2 xilis vermell i 2 de verds, 12 fulles de curry

Arròs de coco: 1 coco, 50 gr de ceba blanca, 200 gr d´arròs basmati, oli, sal

Fer aquest arròs de coco és una moguda bestial. Jo us ho explico, però podeu optar per coure l´arròs amb llet de coco (no la que s´usa per cuinar, sinó la que ara ha aparegut pels supers) o potser amb aigua de coco. Aquí et fan batre la polpa del coco (pelat, eh) amb l´aigua que n´ha sortir de dins i amb 400 ml d´aigua calenta. Després et poses a sofregir la ceba, afegeixes l´arròs, l´anacares i ho mulles primer amb 175 ml d´aigua freda i quan bulli amb la barreja del coco. I quan torna a bullir baixes el foc, ho tapes i uns 15 minuts aprox.

La barreja aromàtica s´elabora torrant en una paella sense oli el comí i els grans de mostassa, i quan s´hagin refredat es trituren en un morter. Es treuen les llavors dels xilis i es talle en rodelles fines, i en un bol es barregen amb la pols del morter, les fulles de curry, la curcuma i el viangre. Amb aquesta barreja s´unten els trossos de pollastre (a octaus, millor) i tapat es guarden a la nevera un parell d´hores.

I finalment farem el curry de pollastre pròpiament dit, sofregint primer una ceba i l´all, i tot seguit els trossos de pollastre. Una vegada ben marcats es mullen amb el brou, es tapa i es deixa coure una mitja horeta a foc lent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *