La col xina es pot trobar actualment a quasibé tots els mercats, i segur a qualsevol supermercat oriental. En cas de no fer-ho sempre podeu cuinar aquesta recepta amb col normal, però bé, crec que val la pena intentar trobar-la.
Ingredients:
100 gr de xalotes, 2 dents d´all
80 gr de tirabecs, 150 gr de pebrot groc (o verd)
120 gr de carbassó, 400 gr de col xina
un tall d´herba llimona, 1 tros de gingebre fresc
un tall de curcuma fresca, 250 ml de brou de verdures
1 cullerada de mirin, 1 de salsa de peix
2 cullerades de salsa de soja, 1 d´aigua
la ratlladura i el suc d´una llima
200 gr de gambes, 1 cullerada de maicena
sal, pebre
2 ous durs, fulles de cilantre
Comencarem sofregint les xalotes, ben picades, i els alls a rodelles. Tot seguit hi posem l´herba llimona, el gingebre i la curcuma fresca, també ben picadet tot. Moment de posar-hi les verdures, el pebrot i el carbassó tallats a daus i al final la col xina, tallada a tires. Mullem amb el brou i ho fem bullir uns minuts, per finalment posar-hi les gambes. Barregem la maicena amb l´aigua, ho tirem a la cassola i anem movent-la per lligar la salsa. Ho servim amb mig ou dur per persona (en podeu posar un de senscer si ho preferiu) i unes fulles de cilantre. Deliciós.