Concretament, aquest és un curry de col “blanca”…i jo he utilitzat la, potser, més típica, la que es veu més pels mercats. I com tots els currys d´aquest llibre, està boníssim, i és una altra recepta vegana.
Ingredients:
Mig kilo de col, 250 gr de patata vermella
200 gr de tomàquets, 100 gr de tirabecs/mongeta verda, 15 gr de gingebre
Mantega, llorer, 1 tros d´herba llimona
1 cullerada de curcuma, 1 de llavors de comí i 1 de mòlt, 1 de cilantre mòlt i mitja de xilis secs també mòlts.
Començarem desfent la mantega, i sofregint en una cassola les fulles de llorer, l´herba llimona i les llavors de comí. Afegim la col tallada a tires, sense el tronc, i les patates tallades a daus. Ho sofregim uns tres minuts. Incorporem a continuació totes les espècies, el tomàquet tallat a daus (sense pell ni llavors) i el gingebre a rodelles. Ho salpebrem, tapem la cassola i deixem que es faci a foc lent uns quinze minuts. Podem posar-hi una miqueta de brou de verdures si volem, sempre anirà bé. I al final els tirabecs, que trigaran entre cinc i deu minuts màxim.