Aquesta recepta de cuscús de brocoli amb llagostins la podeu fer només amb la flor del brocoli o fent una barreja de cuscús amb la flor, que és l´opció que jo vaig triar. El tipus de picant poseu el que us agradi més, i l´opció del llagostó fresc és per donar-li més alegria i festa al plat.
Ingredients:
- Un bròcoli
- 150 gr de cuscús (aprox…)
- 350 gr de llagostins cuits
- 4 cullerades de suc de llimona
- 1 cullerada de pasta d´ají groc
- 4 cullerades d´oli d´oliva verge extra
- 4 llagostins frescos (opcional)
- sal, pebre
Com fer la recepta del cuscús de borcoli:
- El primer que farem és preparar el cuscús pròpiament dit, o el taboulé en aquest cas concret. Bé, taboulé perquè marinem el cuscúsc amb llimona i menta, no perquè sigui pròpiament un taboulé, que de fet és una altra cosa. Però a casa sempre li hem dit taboulé quan el fem d´aquesta manera. Barregem doncs la semola amb el suc de llimona i la menta i ho deixem unes hores a la nevera, dues mínim, quatre ideal.
- Mentrestant preparem la part del bròquil. Amb un ganivet ben afilat anem tallant la part verda, la “pelusilla”, molt finament, com si l´esquilèssim. Al vídeo que trobareu en un link al final del post es veu molt bé això. Un cop esquilat podeu posar-ho cru o escaldar-ho un minut.
- Un cop refredat, tallarem els llagostins cuits a trossets, els barrejarem amb el cuscús i el bròquil, hi afegirem una cullerada de pasta d´ají groc (picant, podeu utiltzar-ne un altre…o no posar-ne) i ho deixarem reposar una mitja horeta.
- Montarem el plat amb un motlle, si en tenim, per a que quedi millor, sobretot si teniu convidats, com era el meu cas.
- I finalment, si voleu ser esplèndids, feu un llagostí per cap a la planxa, ben fresc, i quedareu com uns senyors!
- Finalment us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit vídeo de la recepta: