Espectacular sopa de fideus, amb brou de peix (casolà, imprescindible en aquest cas) i bacallà esqueixat…amb una bona picada i un bon sofregit. Una veritable delicia!
Ingredients (6 px):
2 litres de brou de peix
1 ceba gran
4 tomàquets madurs
4 dents d´all
una branca de julivert
bacallà esqueixat sec (pot ser remullat també, canvia el moment de tirar-lo a l´olla) 150 gr
Fideus nº2 (o més gruixuts si ho preferiu)
picada: 20 gr d´ametlles torrades, uns brins de safrà, 2 dents d´all (dels 4 de la recepta)
Farem primer un sofregit de ceba, all (dos dents laminats) i tomàquet.
Quan estigui ben concentrat hi afegim el julivert picat i el brou. Quan bulli hi tirem els fideus i quan estiguin quasi a punt la picada, deixatada amb el propi brou, i el bacallà esqueixat i ben esmicolat. Un màxim de cinc minuts i la super sopa estarà a punt!
Rectifiqueu si fa falta de sal, que no caldrà si el bacallà estava ben dessalat. A la recepta tiren el bacallà esqueixat sec, vaja, totalment salat, i el fan bullir el mateix temps que els fideus. Jo crec que té massa risc, penso que podria quedar excessivament salat a no ser que el brou de peix no en tingués gens…De totes maneres recomano fer-ho com ho vaig fer jo perquè la veritat és que va quedar molt i molt bona!