Espinacs amb bolets, gambes i migas

 

 

Aquesta és una recepta senzilla, ràpida, especialment si ja teniu nets els bolets, i que podeu anar variant el tipus de verdura i de bolets que saltegeu, així com posar-hi o no marisc.

Dificultat

Baixa
 

Temps total

30 min (amb els bolets nets…15 min)

Comensals

2 (com a plat únic)
4 (com a entrant)

Maridatge

Cau d´en Genís (Alta Alella)

Com us deia, animeu-vos a variar els ingredients i utilitzeu pak choi, col o mongeta verda com a verdura i els bolets que trobeu al mercat, no tenen perquè ser camagrocs i trompetes. Les gambes es poden canviar per llagostins, escamarlans o carn de vieira.
espinacs bolets emplatat2
Ingredients
  • 175 gr de trompetes de la mort
  • 250 gr de camagrocs
  • Unes quantes cues de gambes
  • 250 gr d´espinacs frescos
  • Sal, pebre negre, oli d´oliva
  • pebre vermell fumat
  • 50 gr de molla de pa
  • 3 dents d´all
espinacs bolets ingredients



La recepta, pas a pas

Pas 1

Netegem els bolets i tallem la molla de pa a quadradets ben petits, més o menys una cosa així:

espinacs bolets migas

Pas 2

Saltegem les “migas” amb un gra d´all laminat i un bon raig d´oli. Al darrer moment hi tirem una culleradeta de pebre vermell, millor si és fumat, i reitrem del foc. Reservem.

espinacs bolets migasfetes

Pas 3

Saltegem els camagrocs, les trompetes de la mort i els espinancs, per separats, salpebrant-ho tot discretament, amb pocs oli i all laminat.

espinacs bolets espinacs
espinacs bolets camagrocs

Pas 4

Ajuntem les dues classes de bolets i els espinacs i els saltegem breument, només per donar un xic de calor, i ho reservem breument a la mateixa paella.

espinacs bolets saltejat

Pas 5

Finalment saltegem les gambes i emplatem. La foto de l´emplatat és la que veieu al principi del post.

espinacs bolets gambes