Espinacs i bolets enoki amb puré de tofu

Recepta que és més senzilla del que pugui semblar però que té una elaboració llarga, ni que sigui per la quantitat d´ingredients diferents. Jo miro de simplificar-ho…

Ingredients:

400 gr de tofu japonés (no és tan dur com que es troba d´elaboració nacional), 4 cullerades de llavors de sèsam, 2 bolets shiitake deshidratats (si els teniu frescos, doncs també), 200 ml de kombu dashi

3 cullerades d´usukuchi soyu (un tipus de salsa de soja…el que tingueu a mà), 2 de mirin, una de vinagre d´arròs, sal maldon, sal marina

150 gr de bolets enoki, 300 gr d´espinacs, 150 gr de fideus shirataki

En principi tots els ingredients els podeu localitzar en botigues d´alimentació oriental. Jo no he trobat la “usukuchi soyu” però si sou molt primmirats amb els ingredients la podeu comprar per internet. Els fideus shirataki de la recepta són secs i jo els vaig trobar cuits, i a més a més hi ha un ingredient que no he posat, els pètals de crisantem comestibles, que no tinc ni idea de si són localitzables…jo no els he trobat, però.

Llavors…torreu les llavors de sèsam sense oli, les xafeu i les barregeu amb el tofu, prèviament escorregut. Hidrateu els bolets shiitake, i amb l´aigua de fer-ho els bulliu juntament amb una cullerada de usukuchi soyu (o salsa de soja normal) i dues de mirin. Jo tenia bolets shiitake frescos i ho vaig fer només amb la soja i el mirin. Amb cinc minuts n´hi ha prou (pels frescos, al llibre diu deu per als hidratats)

Els fideus shirataki els bulliu (o escalfeu si ja són cuits) amb aigua calenta barrejada amb vinagre, dashi i salsa de soja. Deu minuts si són crus. Els bolets enoki només els heu d´escaldar un minut amb aigua i sal, i els espinacs doncs també, si són frescos…o el temps que triguin a descongelar-se en cas que els tingeu congelats.

Molt bé. Ja ho tenim tot. Ho barregem i a menjar-s´ho, està boooníssim!

Deixa un comentari