Estofat de seitan amb bolets

Això sí que, d´entrada, no entrava en els meus plans. Cal fer un plat típicament carnivor en versió vegana? Vull dir jo no sóc vegà, tot i que cada vegada m´agrada més la cuina vegana, o m´interessa més, sobretot si els resultats són bons, però això de ficar-se en terrenys tan a priori allunyats del que per mí és o hauria de ser la cuina sense proteina animal no era quelcom que contemplés. Fins que va caure a les meves mans aquest llibre i amb aquesta recepta vaig decidir intentar-ho. I el resultat, he de confessar-ho, em va sorprendre. No entraré en si és més o menys bo que un bon estofat de vedella, no cal.

Ingredients:

300 gr de seitan, 2 patates, 1 pastanaga gran , 1 ceba, 4 dents d´all

una safat de xampinyons (250 gr aprox), 500 ml de brou de verdures

2 cullerades de tomàquet triturat, 1 cullerada de farina, sal i pebre

1 vas de vi blanc, branques seques de farigola i romaní, llavors de fonoll

Començarem sofregint la ceba i els alls. Afegim la pastanaga, les herbes aromàtiques, les llavors de fonoll, sal i pebre i mullem amb el vi. Incorporem les patates, com la pastanaga tallades a daus, i el brou. Quan bulli baixem el foc, tapem i deixem coure uns deu minuts. Afegim el tomàquet, el seitan tallat a daus grossos, i prosseguim la cocció. Hi posem en uns minuts la cullerada de farina dissolta en un vas de brou i continuem la cocció uns minuts més, fins que les verdures estiguin ben cuites i la salsa hagi espessat fins adquirir una bona consistència.

Leave a Reply