Fideus amb carbassa al forn

Aquesta recepta de fideus amb carbassa al forn és una idea sorgida del llibre de cuina vegana que tinc a casa. Porta una amanimenta que l´autora anomena chimichurri però que no sé si realement té molt a veure amb aquest condiment de carns típicament argentí. Una mica potser sí…són els tres element que em van agradar més,  els fideus soba (que podeu utilitzar els que més us agradin), la carbassa al forn i les herbes.

Ingredients:

  • 500 gr de carbassa,
  • 250 gr de fideus soba 
  • 2 dents d´all,
  • dues cullerades de pipes de carbassa,
  • un manat de julivert,
  • 1 manat de cilantre fresc,
  • 100 ml de vinagre de vi negre,
  • 100 ml d´aigua,
  • 1 cullerada sopera d´oli d´oliva,
  • sal, pebre vermell dolç/picant (com preferiu)

Com fer la recepta de fideus amb carbassa al forn:

  1. Fem la carbassa al forn a rodanxes gruixudes, salpebrada, amb la pell si és ecològica. També la podeu tallar com si fessiu patates braves, però de cara a aquesta recepta en concret jo diria que és millor fer-ho a rodanxes.
  2. Posem a bullir aigua per coure els fideus, trigaran tot just quatre o cinc minuts, i un cop cuits els passeu per aigua freda i els reserveu.
  3. Per fer la salsa d´herbes, el suposat chimichurri, junteu en un bol el cilantre amb les tiges incloses, els alls, el julivert (sense tiges però), el vinagre, l´aigua, l´oli, les pipes de carbassa i el pebre vermell. Ho tritureu i rectifiqueu de sal i pebre.
  4. Un cop tingeu cuita la carbassa talleu-la a trossos més petits. Idealment haurien de ser bastonets. Jo, com veureu a la foto, no ho vaig acabar de fer així, però igualment us ho recomano.
  5. Barregeu bé els fideus amb el chimichurri, hi afegiu la carbassa i ho saltegeu tot breument, més que res per escalfar-ho.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *