Receptes de fideus n´hi ha centenars, potser milers, i en aquest llibre de cuina asiàtica també, naturalment. I n´he fet moltes, totes molt bones, semblants, amb les seves peculiaritats, i suposadament de diversos països. Aquesta figura que es de Tailàndia.
Ingredients:
200 gr de fideus a l´ou
4 dents d´all, 30 gr de ceba, 2 xilis petits
una mica de gingebre fresc, una mica de lemon grass
fulles de cilantre fresc
1 cullerada de pasta de gambes
sal, oli de cacahuet
600 gr de carn de porc
200 gr de ceba tendra i 200 de tomàquet
2 cullerades de salsa de peix i dues de salsa de soja fosca
brots de mongetes
una mica de brou de pollastre, una culleradeta de cúrcuma mòlta
Bulliu els fideus durant un màxim de cinc minuts i reserveu-los. En un vas de minipimer junteu l´all, ceba, els xilis, el gingebre, el lemon grass, les fulles de cilantre i la pasta de gambes. Quan tingueu el puré d´espècies llest el sofregiu una mica al wok i el retireu. Saltegeu a continuació la carn, tallada a tires fines, i després les cebetes i el tomàquet. Incorporeu la carn i la pasta d´espècies, afegint-hi les saldes i el brou. Feu-ho bullir uns minuts per finalment afegir-hi els fideus i, quan siguin calents, ho serviu.