Fideus amb carn de porc

Receptes de fideus n´hi ha centenars, potser milers, i en aquest llibre de cuina asiàtica també, naturalment. I n´he fet moltes, totes molt bones, semblants, amb les seves peculiaritats, i suposadament de diversos països. Aquesta figura que es de Tailàndia.

Ingredients:

200 gr de fideus a l´ou

4 dents d´all, 30 gr de ceba, 2 xilis petits

una mica de gingebre fresc, una mica de lemon grass

fulles de cilantre fresc

1 cullerada de pasta de gambes

sal, oli de cacahuet

600 gr de carn de porc

200 gr de ceba tendra i 200 de tomàquet

2 cullerades de salsa de peix i dues de salsa de soja fosca

brots de mongetes

una mica de brou de pollastre, una culleradeta de cúrcuma mòlta

 

Bulliu els fideus durant un màxim de cinc minuts i reserveu-los. En un vas de minipimer junteu l´all, ceba, els xilis, el gingebre, el lemon grass, les fulles de cilantre i la pasta de gambes. Quan tingueu el puré d´espècies llest el sofregiu una mica al wok i el retireu. Saltegeu a continuació la carn, tallada a tires fines, i després les cebetes i el tomàquet. Incorporeu la carn i la pasta d´espècies, afegint-hi les saldes i el brou. Feu-ho bullir uns minuts per finalment afegir-hi els fideus i, quan siguin calents, ho serviu.

img_3898

 

Leave a Reply