Aquesta és una recepta molt variada. Sí, podem dir que són uns fideus amb llagostins, però també es podria pensar que el marisc d´aquesta recepta és testimonial, de fet, el de menys…i, a la vegada, el de més, perquè li donen el toc definitiu que necessita el plat. Aquest, però, pot funcionar perfectament com a plat vegà sense ells ja que la resta d´ingredients funcionen molt bé ells sols.
Ingredients:
- 200 gr de fideus de blat sarraí (soba),
- 8/12 llagostins
- un manat de fulles d´alfàbrega (25 gr)
- mig manat de cilantre (25 gr)
- 2 llimes
- 70 gr de festucs pelats,
- 1 xili verd,
- 2 alvocats,
- cardamom en pols
- sal
- pebre
Com fer la recepta de fideus amb llagostins:
- Començarem bullint els fideus, perquè ens trobem davant un plat fred/tebi, tot i que també el podrieu menjar calent, naturalment.
- Rentem i piquem les herbes.
- Ratllem la pell de la llima i n´exprimim el seu suc
- Tallem a làmines els alvocats.
- Ho barregem bé amb els fideus, salpebrem amb el cardamom inclòs
- Al darrer moment fem els llagostins a la planxa, que també els podeu substituir per uns daus de tofu i llavors tindreu un magnífic plat vegà.