Recepta super senzilla d´uns fideus amb porc i salsa satay. Els podeu fer amb fideus d´arròs o udon, i el porc doncs millor si opteu pel filet, la llaminera, però amb un bon llom ben fresc de dos colors també us anirà bé. La clau és la salsa!
Ingredients:
- 250 gr de fideus udon
- 400 gr de filet de porc
- 1 pastanaga
- 2 cebetes tendres
- cilantre fresc o ciboulet
- 4 cullerades de salsa “satay”
- salsa de soja
- chile fresc
- 1 llima (opcional)
- oli suau
Com fer els fideus amb porc i salsa satay:
- El primer que haurem de fer és marinar una mica la carn, més o menys una mitja hora. Si sou quatre utilitzeu tot el filet. Talleu-lo a rodanxes tirant a gruixudes i el poseu en un recipient amb salsa de soja a la part de sota i salsa satay a la de sobre.
- Poseu mentrestant aigua a bullir per coure els fideus, i quan estiguin els refreu de seguida per tallar la cocció.
- Talleu la ceba tendra i la pastanaga a juliana i les saltegeu juntament amb el xili vermell.
- Tot seguit incorporeu els fideus, ja cuits, i ho reserveu.
- Feu els talls de filet de porc a la planxa, amb una mica de salsa (no els netegeu del tot), i després els talleu a tires per saltejar-los amb els fideus i les verdures. Podeu fer-ho directament sense passar pel pas de la planxa, com vulgueu. Aprofiteu la salsa de soja i la salsa satay que us hagi quedat de la marinada per afegir-ho al saltejat.
- I finalment ho emplatem amb ciboulet o cilantre fresc picat per sobre i, si voleu, el suc d´una llima.
- Amb aquest plat us recomano un vi blanc ben fresc amb un punt dolcet…un riesling per exemple amb una mica de sucre residual, o també podeu optar per un riesling sec, sobretot si el plat no pica gaire, com aquest Les Elements 2017 del Domaine Bott Geyl.
- Us adjunto també un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: