Fideus amb porc i salsa satay

Fideus amb porc i salsa satay

Recepta super senzilla d´uns fideus amb porc i salsa satay. Els podeu fer amb fideus d´arròs o udon, i el porc doncs millor si opteu pel filet, la llaminera, però amb un bon llom ben fresc de dos colors també us anirà bé. La clau és la salsa!

 

Ingredients:

  • 250 gr de fideus udon
  • 400 gr de filet de porc
  • 1 pastanaga
  • 2 cebetes tendres
  • cilantre fresc o ciboulet
  • 4 cullerades  de salsa “satay”
  • salsa de soja
  • chile fresc
  • 1 llima (opcional)
  • oli suau

 

Com fer els fideus amb porc i salsa satay:

  1. El primer que haurem de fer és marinar una mica la carn, més o menys una mitja hora. Si sou quatre utilitzeu tot el filet. Talleu-lo a rodanxes tirant a gruixudes i el poseu en un recipient amb salsa de soja a la part de sota i salsa satay a la de sobre.
  2. Poseu mentrestant aigua a bullir per coure els fideus, i quan estiguin els refreu de seguida per tallar la cocció.
  3. Talleu la ceba tendra i la pastanaga a juliana i les saltegeu juntament amb el xili vermell.
  4. Tot seguit incorporeu els fideus, ja cuits, i ho reserveu.
  5. Feu els talls de filet de porc a la planxa, amb una mica de salsa (no els netegeu del tot), i després els talleu a tires per saltejar-los amb els fideus i les verdures. Podeu fer-ho directament sense passar pel pas de la planxa, com vulgueu. Aprofiteu la salsa de soja i la salsa satay que us hagi quedat de la marinada per afegir-ho al saltejat.
  6. I finalment ho emplatem amb ciboulet o cilantre fresc picat per sobre i, si voleu, el suc d´una llima.
  7. Amb aquest plat us recomano un vi blanc ben fresc amb un punt dolcet…un riesling per exemple amb una mica de sucre residual, o també podeu optar per un riesling sec, sobretot si el plat no pica gaire, com aquest Les Elements 2017 del Domaine Bott Geyl.
  8. Us adjunto també un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *