Fideus udon amb gambes, api i brou de peix

La inspiració d´aquesta recepta és del llibre de les verdures, el “1460 recetas para disfrutar las verduras todo el año”, llibre que recomano força però que seria mil vegades millor si en comptes de 1460 receptes en tingués…una quarta part com a màxim. Però bé, ara això no toca. He decidit classificar aquesta recepta com a “pròpia” malgrat que la combinació dels tres ingredients principals (fideu i brou apart) és com he dit del llibre mencionat. Jo vaig decidir convertir-ho en uns meravellosos fideus udon amb un bon brou de peix, unes cues de gambes (congelades, no problem), api i porro saltejat.

Ingredients:

3 paquets de fideu udon pre-cuits, 3/4 de litre de brou de peix, una mica de salsa de peix oriental (opcional)

una branca d´api grosseta, 16 cues de gamba, 1 porro, una fulla de llima kefir

un gra d´all, oli d´oliva, sal i pebre

 

Jo us recomano que el brou d epeix ja estigui ben reduit, concentrat, abans de començar a preparar-ho ja que així anireu al gra. Els fideus ja estan pràcticament cuits, només han de bullir suaument tres minuts (si escolliu la versió del udon gruixuts i pre-cuits, també hi ha l´opció dels udon secs, que són menys gruixuts), amb la llima i la salsa de peix, per tant només heu de saltejar l´api i el porro, aquest tallat a juliana fina, i apart les gambes amb l´all. Ho junteu tot i voi-lá, un plat absolutament deliciós. Una sopa? No, fideus amb brou!

Leave a Reply