Filet de porc amb puré de poma i orellanes

Filet de porc amb puré de poma i orellanes

Aquesta és una super recepta: filet de porc amb  puré de poma i orellanes, un puré extraordinari. La carn, dita també llaminera,  es marina tota la nit, si podeu, i el resultat és deliciós, de veritat. Només cal que sigueu previsors, podeu fer un marinat de dues hores però si ho deixeu tota la nit us quedarà molt més gustós.

Ingredients:

  • 1 filets de porc
  • 2 pomes golden
  • unes 20 orellanes
  • 150 ml de moscatell
  • 250 ml de brou vegetal o de pollastre
  • 1 cullerada de ras-el-hanout
  • 1 cullerada de canyella/una branca
  • 1 cullerada de mel
  • 1 culleradeta de pebre de caiena
  • sal, pebre
  • oli d´oliva extra verge

Com fer la recepta de Filet de porc amb puré de poma i orellanes

  1. Primer posarem a marinar la carn, d´un dia per l´altre o del matí al vespre barrejant la mel, vi dolç, ras-el-hanout i el picant amb oli d´oliva. Ho filmem i a la nevera.
  2. També posem a estovar les orellanes amb la resta del moscatell.
  3. Començarem fent el puré…posem en una cassola la poma tallada a daus amb una branca de canyella, les orellanes amb el vi, el brou i pebre durant uns vint minuts.
  4. Si queda massa líquid el retirem, però aquí el tema es triturar-ho tot (sense la branca de canyella) i que quedi un puré amb una bona textura. El reserveu.
  5. I fem els medallons de porc a la planxa, que quedin cruets per dins.
  6. El puré és fantàstic, el sabor del porc marinat també, una delícia de plat.

Amb aquest plat us recomano un vi blanc amb  barrica del celler Martí Fabra, a l´Empordà, el Masia Carreras, un dels millors blancs catalans que conec.

I finalment us adjunto un link per si voleu donar un cop d´ull al video de la recepta al nostre canal de Youtube:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *