Aquesta és una super recepta: filet de porc amb puré de poma i orellanes, un puré extraordinari. La carn, dita també llaminera, es marina tota la nit, si podeu, i el resultat és deliciós, de veritat. Només cal que sigueu previsors, podeu fer un marinat de dues hores però si ho deixeu tota la nit us quedarà molt més gustós.
Ingredients:
- 1 filets de porc
- 2 pomes golden
- unes 20 orellanes
- 150 ml de moscatell
- 250 ml de brou vegetal o de pollastre
- 1 cullerada de ras-el-hanout
- 1 cullerada de canyella/una branca
- 1 cullerada de mel
- 1 culleradeta de pebre de caiena
- sal, pebre
- oli d´oliva extra verge
Com fer la recepta de Filet de porc amb puré de poma i orellanes
- Primer posarem a marinar la carn, d´un dia per l´altre o del matí al vespre barrejant la mel, vi dolç, ras-el-hanout i el picant amb oli d´oliva. Ho filmem i a la nevera.
- També posem a estovar les orellanes amb la resta del moscatell.
- Començarem fent el puré…posem en una cassola la poma tallada a daus amb una branca de canyella, les orellanes amb el vi, el brou i pebre durant uns vint minuts.
- Si queda massa líquid el retirem, però aquí el tema es triturar-ho tot (sense la branca de canyella) i que quedi un puré amb una bona textura. El reserveu.
- I fem els medallons de porc a la planxa, que quedin cruets per dins.
- El puré és fantàstic, el sabor del porc marinat també, una delícia de plat.
Amb aquest plat us recomano un vi blanc amb barrica del celler Martí Fabra, a l´Empordà, el Masia Carreras, un dels millors blancs catalans que conec.
I finalment us adjunto un link per si voleu donar un cop d´ull al video de la recepta al nostre canal de Youtube: