Galetes Maamul

Galetes Maamul

Aquestes delicioses galetes tenen un suggerent nom, Maamul (crec que s´escriu ma´amul, però),  que dona moltes pistes sobre el seu origen. Són unes postres amb gust i aroma típicament àrabs, especials i delicades, fàcils de fer malgrat que així d´entrada us he de dir que són farcides d´elements tan típicament del mediterrani oriental, i d´altres zones del món, com els dàtils, les nous, l´aigua de la flor del taronger, l´aigua de roses. Aromes àrabs i, naturalment, jueus, ja que les ma´amul són unes galetes típiques també de Jerusalem.

Ingredients:

  • 350 gr de sèmola,
  • 40 gr de farina blanca,
  • 40 gr de sucre glass,
  • sal
  • 180 gr de mantega,
  • 2 cullerades d´aigua d´azahar,
  • 1 cullerada d´aigua de roses
  • per fer el farcit necessitarem els següents ingredients:
  • 225 gr d´anous,
  • 45 gr de dàtils Medjool,
  • 45 gr de sucre glas,
  • 1 culleradeta de canyella en pols,
  • 1 cullerada d´aigua d´azahar
  • una d´aigua de roses

 

La recepta pas a pas:

 

  1. Barregem la sèmola, la farina, el sucre i la sal en un bol gran.
  2. Afegim la mantega, tallada a daus petits, i l´anem treballant fins que tinguem una textura com de motlles de pa, vaja, com si estiguèssim fent la massa de la pasta brisa.
  3. Incorporem l´aigua d´azahar, la de roses i una mica d´aigua mineral i treballem la massa fins que quedi molt suau. La reservem tapada amb un drap humit mitja hora.
  4. Mentresant fem el farcit d´anous en un robot de cuina o a la termomix triturant tots els seus ingredients: nous, dàtils, sucre glass, canyella en pols, aigua de roses i aigua d´azahar, que és l´aigua de la flor del taronger.
  5. Escalfem el forn a 210 graus.
  6. Formem boles d´uns 30 grams. Les aplanem i llavors aixequem totes les vores fins fer una mena de cassoletes i, a dins, hi posem una bola de farcit d´uns deu grams aprox. Tanquem les vores, de manera que el farcit quedi a dins envoltat de la massa de sèmola, i les aplanem. 7. Les posem al forn 14 minuts i finalment les servim amb sucre glass per sobre (o no, si no us agrada).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *