Aquestes delicioses galetes tenen un suggerent nom, Maamul (crec que s´escriu ma´amul, però), que dona moltes pistes sobre el seu origen. Són unes postres amb gust i aroma típicament àrabs, especials i delicades, fàcils de fer malgrat que així d´entrada us he de dir que són farcides d´elements tan típicament del mediterrani oriental, i d´altres zones del món, com els dàtils, les nous, l´aigua de la flor del taronger, l´aigua de roses. Aromes àrabs i, naturalment, jueus, ja que les ma´amul són unes galetes típiques també de Jerusalem.
Ingredients:
- 350 gr de sèmola,
- 40 gr de farina blanca,
- 40 gr de sucre glass,
- sal
- 180 gr de mantega,
- 2 cullerades d´aigua d´azahar,
- 1 cullerada d´aigua de roses
- per fer el farcit necessitarem els següents ingredients:
- 225 gr d´anous,
- 45 gr de dàtils Medjool,
- 45 gr de sucre glas,
- 1 culleradeta de canyella en pols,
- 1 cullerada d´aigua d´azahar
- una d´aigua de roses
La recepta pas a pas:
- Barregem la sèmola, la farina, el sucre i la sal en un bol gran.
- Afegim la mantega, tallada a daus petits, i l´anem treballant fins que tinguem una textura com de motlles de pa, vaja, com si estiguèssim fent la massa de la pasta brisa.
- Incorporem l´aigua d´azahar, la de roses i una mica d´aigua mineral i treballem la massa fins que quedi molt suau. La reservem tapada amb un drap humit mitja hora.
- Mentresant fem el farcit d´anous en un robot de cuina o a la termomix triturant tots els seus ingredients: nous, dàtils, sucre glass, canyella en pols, aigua de roses i aigua d´azahar, que és l´aigua de la flor del taronger.
- Escalfem el forn a 210 graus.
- Formem boles d´uns 30 grams. Les aplanem i llavors aixequem totes les vores fins fer una mena de cassoletes i, a dins, hi posem una bola de farcit d´uns deu grams aprox. Tanquem les vores, de manera que el farcit quedi a dins envoltat de la massa de sèmola, i les aplanem. 7. Les posem al forn 14 minuts i finalment les servim amb sucre glass per sobre (o no, si no us agrada).