Ho he de confessar: vaig fer en dies molt seguits dues receptes de guatlles…per aprofitar la salsa del primer dia, absolutament deliciosa! Aquesta nova recepta ha de tenir la complicitat de la vostra parada del mercat…desossar una guatlla de manera satisfactòria sense treure-li la pell requereix certa habilitat que jo encara no tinc…una vegada aconseguit això la resta són faves comptates!
Ingredients:
4 guatlles
12 talls de bacon
80 gr de pa de motlle
llet
fetge de pollastre (opcional…jo no en vaig posar)
pinyons
ametlles
figues seques/prunes/orellanes
panses
oli d´oliva
Brou de carn (o la salsa que tingueu d´un plat similar ja feta…)
una mica de raïm
Una vegada teniu les guatlles desossades les extendreu a sobre del marbre de la cuina i les farcireu amb els fruits secs que haureu escollit (la recepta és amb pinyons, ametlles, panses i figues…jo vaig posar-hi ametlles, panses, prunes i orellanes). No, perdó, si opteu per posar-hi fetge de pollastre primer l´heu de saltejar i, a la mateixa paella, afegir-hi els fruits secs. Tot seguit ho barrejareu amb la motlla de pa sucada amb llet i, llavors sí, procedireu a farcir la guatlla.
Per tal que s´aguanti i no s´obri l´embolicarem amb bacon. Una guatlla per comensal.
Ho posem en una safata per anar al forn i deixeu coure entre 15 i 18 minuts a 230 graus. Escalfem la salsa si ja la teniem feta o posem a reduir el fons de carn fins a adquirir consistència de salsa. Quan quedi opoc per estar al punt hi afegim uns quants grans de raïm partits per la meitat i sense pell ni pinyols.
Una altra manera de fer aquest plat i que de fet és tal i com hem van ensenyar la recepta consisteix a picar tota la carn amb el seu farciment fins a obtenir una mena de pasta de farcir els canalons i utilitzant la pell de la guatlla per embolicar-ho, a més a més del bacon. En aquest cas la cocció es de només dotze minuts a 230 graus.