Guatlles farcides de fruits secs

Ho he de confessar: vaig fer en dies molt seguits dues receptes de guatlles…per aprofitar la salsa del primer dia, absolutament deliciosa! Aquesta nova recepta ha de tenir la complicitat de la vostra parada del mercat…desossar una guatlla de manera satisfactòria sense treure-li la pell requereix certa habilitat que jo encara no tinc…una vegada aconseguit això la resta són faves comptates!

Ingredients:

4 guatlles

12 talls de bacon

80 gr de pa de motlle

llet

fetge de pollastre (opcional…jo no en vaig posar)

pinyons

ametlles

figues seques/prunes/orellanes

panses

oli d´oliva

Brou de carn (o la salsa que tingueu d´un plat similar ja feta…)

una mica de raïm

Una vegada teniu les guatlles desossades les extendreu a sobre del marbre de la cuina i les farcireu amb els fruits secs que haureu escollit (la recepta és amb pinyons, ametlles, panses i figues…jo vaig posar-hi ametlles, panses, prunes i orellanes). No, perdó, si opteu per posar-hi fetge de pollastre primer l´heu de saltejar i, a la mateixa paella, afegir-hi els fruits secs. Tot seguit ho barrejareu amb la motlla de pa sucada amb llet i, llavors sí, procedireu a farcir la guatlla.

IMG_3547

Per tal que s´aguanti i no s´obri l´embolicarem amb bacon. Una guatlla per comensal.

IMG_3548

Ho posem en una safata per anar al forn i deixeu coure entre 15 i 18 minuts a 230 graus. Escalfem la salsa si ja la teniem feta o posem a reduir el fons de carn fins a adquirir consistència de salsa. Quan quedi opoc per estar al punt hi afegim uns quants grans de raïm partits per la meitat i sense pell ni pinyols.

IMG_3552

Una altra manera de fer aquest plat i que de fet és tal i com hem van ensenyar la recepta consisteix a picar tota la carn amb el seu farciment fins a obtenir una mena de pasta de farcir els canalons i utilitzant la pell de la guatlla per embolicar-ho, a més a més del bacon. En aquest cas la cocció es de només dotze minuts a 230 graus.

Deixa un comentari