Guatlles lacades amb mel, soja i sèsam i verduretes

Recepta més difícil del que sembla, ja que no es fàcil que la salsa quedi com realment ha de quedar, però que de fet no es tan dificil que quedi “passable”. Una altra cosa es que quedi perfecte per als cànons professionals…s´ha d´anar en compte sobretot amb el punt de cocció de les guatlles i de les verdures i amb la salsa, que no quedi massa líquida ni massa espessa ni massa salada. Això sí, el resultat és molt bo, un plat per lluïr-se i quedar molt bé amb els teus convidats.

Ingredients:

6/8 guatlles

3 cebes tendres

6 alls tendres

3 pastanagues

12 puntes d´espàrrecs verds

300 gr de cigrons cuits

50 gr de mantega

comí en pols

1 cullerada d´oli de sèsam

2 boniatos mitjans

sal, pebre

Primer podem preparar les guatlles: ens interessen els pits i les cuixes, podeu demanar que us ho facin allà on les compreu. Sinó a casa no es complicat fer-ho…

Per fer les xips de boniato el tallarem a rondanxes molt primes. Si teniu mandolina perfecte. Després les heu de fregir amb l´oli molt calent fins que veieu que deixen de sortir bombolles al seu costat, uns tres o quatre minuts aprox depenent del seu gruix. Talleu les pastanagues a bastonets, al ceba i l´all tendre a rodanxes gruixudes i dels esparrecs les puntes i una mica més. Ho reserveu.

Per fer el puré de cigrons els escalfeu amb aigua, els tritureu, ho passeu pel colador de reixa i ho treballeu amb la mantega i l´oli de sèsam. Reserveu-ho en un lloc calent.

Saltegem les verdures al dente. Fem les cuixes de guatlla a la paella amb no massa oli i quan comencin a estar torradetes per un cantó hi afegim els pits. Quan veieu que estan quasi cuites els hi doenu la volta i un minut més tard , fora del foc, hi tireu una cullerada sopera de mel, dues de salsa de soja i una de llavors de sèsam. Ho tornem a posar al foc i deixem que es cogui una mica més tot conjutament i caramelitzi la salsa. Heu de fer el mateix procediment amb les verdures, si pot ser a la vegada o immediatament després de posar al foc la salsa amb les guatlles.

Servim amb el puré de cigrons al mig del plat, les guatlles en un costat i lleugerament a sobre i les verdures amb els xips de boniato al costat o on pugeu…Es excel.lent!

IMG_5244

0 thoughts on “Guatlles lacades amb mel, soja i sèsam i verduretes”

Leave a Reply