La “hlalem” és una sopa tunissiana força consistent on a més de pasta de sopa hi ha carn de xai, herbes, cigrons i en aquesta ocasió carxofes. Es absolutament deliciosa, recomanable per a l´hivern 100%, i dies de tardor també, clar. Plat únic sense dubtes, tant per dinar (potser precedit d´una amanida) com per sopar (en menor quantitat).
Ingredients:
100 gr de pasta de sopa de pinyons
250 gr de carn de xai
4 carxofes
100 gr de cigrons (cuits)
1 manat d´api
1 manat de julivert
cilantre en fulla (opcional)
1 cullerada de tomàquet concentrat
brou de xai (o de carn…o del que vulgueu, la recepta original és però amb aigua) 1 litre
sal, pebre
Tallem el xai a trossos petits i els saltegem en una cassola on, tot seguit, hi posem l´api tallat a trossos petits, amb una mica de fulla i tot. Afegim una cullerada de tomàquet concentrat i ho mullem amb brou de xai. Quan comenci a bullir tireu-hi les carxofes tallades a quarts i, uns minuts més tard (deu/quinze) els cigrons amb el julivert picat i, si en teniu, cilantre. Tot seguit hi incorporem la pasta de sopa i ho deixem coure uns deu minuts més. Rectifiquem de sal i pebre i servim, bo de veritat! (la quantitat de brou és aproximada)