Sopa de xai i verdures

Sopa de xai i verdures

Aquesta recepta d´una magnífica sopa de xai i verdures amb cigrons s´anomena “hlalem”, i  és una sopa tunissiana força consistent. Es absolutament deliciosa, recomanable per a l´hivern 100%, i dies de tardor també, clar. Plat únic sense dubtes.

Ingredients:

  • 100 gr de pasta de sopa
  • 250 gr de carn de xai
  • 4 carxofes
  • 100 gr de cigrons (cuits)
  • 1 branca d´api
  • 1 cullerada de tomàquet concentrat
  • brou de xai (o carn),  1 litre
  • sal, pebre

Com fer la sopa de xai i verdures:

  1. Tallem el xai a trossos petits i els saltegem a la cassola on farem tota la sopa.
  2. La reservem i al seu lloc saltegem l´api i les carxofes.
  3. Incorporem els cigrons i el tomàquet concentrat que, si no en teniu, podeu subtituir per salsa de tomàquet espessa.
  4. Mullem amb el brou i deixem coure entre cinc i deu minuts.
  5. Moment de recuperar el xai i afegir-hi la pasta de sopa que, en el meu cas, eren fideus. La cocció serà d´uns set o vuit minuts.
  6. I ja ho tindrem llest per servir. Emplatem.
  7. Us adjunto un enllaç al nostre canal de youtube per si voleu fer una ullada al video de la recepta:
    I amb aquest plat us recomano un vi de l´empordà molt adient, un chardonnay del celler Perelada:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *