El “kuku” és una mena de quixe pero sense massa a sota, una mena de flam, pudding…no sé, el tema és que si comparo la foto del meu plat amb la del llibre no té molta relació. La del llibre té pinta de tenir una textura com “poc feta”, però jo vaig seguir escrupulosament les pautes i em va quedar com si fós una truita d´albergínia. Una mica diferent, això sí, com més esponjosa…Un tema important és que, com passa amb tots els llibres de l´Ottolenghi, no he pogut trobar (en aquest cas) un ingredient que sospito li dona un toc especial al plat. Jo us el poso a la llista dels ingredients per si les mosques.
Ingredients (6 px):
400 gr de ceba, 600 gr d´alberginies
5 ous, 25gr de farina, 1 cullerada de llevat en pols
35 gr de pa ratllat, 25 gr de julivert (o de cilantre), uns brins de safrà remullats
3 dents d´all xafats, 20 gr d´”agracejos” (una mena de “bayas” agredolces iranianes)…groselles seques remullades en suc de llimona
Comencem escalfant el forn a 190 graus. Saltegem la ceba uns minuts i tot seguit hi posarem les alberginies, tallades a bastonets, i seguirem amb la cocció fins que les alberginies estiguin ben cuites. En un bol gran batrem els ous amb la farina, el llevat, el pa ratllat, el julivert, els alls (jo els vaig saltejar prèviament), els “agracejos” o les groselles seques (jo no vaig posar-hi cap de les dues coses) i el safrà remullat amb una miqueta d´aigua. Forrem amb paper de forn la base i els laterals d´un motlle i ho enfornem uns 35 minuts.