Lassanya de peix i marisc

Lassanya de peix i marisc

Fantàstic plat on la clau cal buscar-la, de nou, en la matèria prima. Un bon peix fresc, unes làmines de pasta fresca casolana i uns bons llagostins i unes bones gambes en una com a mínim curiosa manera de plantejar la lassanya que, ja us dic, no es fa a capes…bé, potser una mica sí, però no a la manera tradicional.

Ingredients:

400 gr de salmó

400 gr de llobarro

400 gr de lluerna/escórpora/molls

4 llagostins

4 gambes

200 gr de farina de força

2 ous

oli extra verge

aigua

mig litre de fumet de peix

200 ml de crema de llet

50 ml de salsa de soja

Maizena

sal, pebre

ciboulette

Farem primer la pasta fresca, amassant la farina i els ous amb una mica d´aigua. Quan la tinguem ben integrada la reservem durant mitja hora a la nevera. Passat aquest temps estirem la massa fins al darrer punt d´obertura i fem làmines d´uns deu centimetres de llarg aprox. La bullim just tres minuts i la reservem. Fem el peixi el marisc a la planxa, treiem espines i closques i posem a reduir el brou de peix amb la crema de llet. Quan hagi reduit més o menys a la meitat hi afegim la salsa de soja i lliguem la salsa amb una mica de maizena diluida prèviament amb una mica de brou de peix. la reservem calenta i procedim a muntar aquest lassanya especial. Col.loquem primer uns talls de salmó, tot seguit una mica de salsa i a sobre una làmina de lassanya. A continuació posem llobarro (o el que vulgueu) però no a sobre de la zona on hi ha el salmó cobert amb la pasta sinó una mica abans, de forma que no es superposi. Salsegem i tornem a repetir l´operació amb el marisc, sense posar-lo a sobre de la zona on hi ha el llobarro. Més o menys la cosa anava així…

Aacabem de muntar el plat (en el meu cas individual…en podiem menjar dos però…) o la safata en cas que ho feu per quatre (les mides aprox són per a 4), salsegem i optativament hi posem una mica de carbassó saltejat en làmines fines i tallades per la meitat per rebaixar una mica el plat. Ho refresquem amb ciboulette picat i cap a dins, una delícia de plat molt més senzill del que sembla, de veritat!

0 comentaris a ;ldquo;Lassanya de peix i marisc;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *