Aquestes llenties amb boniato i escalunyes tenen un toc oriental per les espècies i per les fulles de llima-kefir barrejat amb un sabor molt típic de la nostra gastronomia, com es elgust que li dona a un guisat un bon os de pernil. El podeu eliminar, naturalment, i llavors tindreu una recepta vegana, tot i que perd una mica la gràcia del plat.
Ingredients:
- 200 gr de llentia pardina crua
- 2 boniatos
- 8 escalunyes
- una culleradeta d´asafètica i una de gingebre en pols
- 1 cullerada de llavors de comí i cilantre
- 2 fulles de llima-kefir
- un os de pernil
- un gra d´all i un clau d´olor
Com fer la recepta de les llenties amb boniato:
- Començarem blanquejant l´os de pernil per treure-li les impureses i, bàsicament, rentar-lo. El poseu en un cassó cobert d´aigua i quan bulli ho retireu.
- Sofregim en l´olla o cassó on feu les llenties les llavors i la resta d´espècies.
- Saltegem amb aquestes espècies el boniato pelat i tallat a daus. El reservem per afegir-lo a la meitat de cocció de les llenties.
- Tot seguit hi afegim les llenties, les fulles de llima-kefir. l´os pde pernil i un gra d´all amb un clau d´olor incrustat. Quan bulli baixem el foc, ho tapem i ho deixem coure entre 45 i 50 minuts.
- A meitat de cocció hi afegim les escalunyes, pelades, i els daus de boniato.
- Quan les llenties siguin cuites les tastem per veure si cal afegir-hi sal i les servim.
- Amb aquest plat us recomano un vi del Priorat molt, molt especial. No tè les característiques d´un vi prioratí, ni tan sols del Montsant. S´acosta més al que s´està fent a Tenerife amb els vins negres, o a la Sierra de Gredos. Son uns negres amb poca extracció, suaus, vins, amb afinitat a un Trepat ben fresc però amb més finura. El fa l´enòloga de Terroir al Límit, la Tatiana Ceretic, en el que és el seu projecte en solitari.
- I us adjunto un link al nostre canal de Youtube per si voleu veure un petit vídeo de la recepta:https://youtu.be/PZBMSwZBf5w