Aquesta recepta de llenties amb carbassa i gorgonzola és una de les meves receptes preferides de Yotam Ottolenghi. No recordo a quin llibre la va publicar . Penso que el gorgonzola és una gran opció però altres formatge com el fontina o el taleggio hi anirien molt bé.
Ingredients:
- 1/2 carbassa violí (uns 500 gr aprox),
- 1 ceba vermella
- 70 gr de llenties
- 75 gr de gorgonzola,
- 1 llimona confitada
- 1 dent d´all
- menta (opcional)
- cilantre fresc (opcional)
- sal
- pebre,
- oli d´oliva
- un clau d´olor
- una fulla de llorer
Com fer la recepta de llenties amb carbassa i gorgonzola:
- Tallem la carbassa per la meitat a lo llarg i després en làmines més aviat primes. La ceba igual, però un xic més gruixida.
- Ho barregem bé amb dues cullerades d´oli, sal i pebre. Ho posem al forn a 220 graus en una safata amb paper vegetal uns vint minuts o fins que la carbassa i la ceba estiguin cuites.
- Mentrestant haurem posat a coure les llenties, partint d´aigua natural, amb un all i una fulla de llorer. A l´all hi incrustem un clau d´olor. Quan bullin baixem el foc, tapem i deixem coure uns 45 minuts.
- Un cop cuites les passarem a un bol, per posar-hi ratlladura de llimona, suc de llimona o llimona confitada picada, la carbassa, la ceba i el gorgonzola a dauets amb cilantre i/o menta picats.
Us deixem un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: