Llenties amb carbassa i gorgonzola

Llenties amb carbassa i gorgonzola

Aquesta recepta de  llenties amb carbassa i gorgonzola és una de les meves receptes preferides de Yotam Ottolenghi. No recordo a quin llibre la va publicar . Penso que el gorgonzola és una gran opció però altres formatge com el fontina o el taleggio hi anirien molt bé.

Ingredients:

  • 1/2 carbassa violí (uns 500 gr aprox),
  • 1 ceba vermella
  • 70 gr de llenties
  • 75 gr de gorgonzola,
  • 1 llimona confitada
  • 1 dent d´all
  • menta (opcional)
  • cilantre fresc (opcional)
  • sal 
  • pebre,
  • oli d´oliva
  • un clau d´olor
  • una fulla de llorer

Com fer la recepta de llenties amb carbassa i gorgonzola:

  1. Tallem la carbassa per la meitat a lo llarg i després en làmines més aviat primes. La ceba igual, però un xic més gruixida.
  2. Ho barregem bé amb dues cullerades d´oli, sal i pebre. Ho posem al forn a 220 graus en una safata amb paper vegetal uns vint minuts o fins que la carbassa i la ceba estiguin cuites.
  3. Mentrestant haurem posat a coure les llenties, partint d´aigua natural, amb un all i una fulla de llorer. A l´all hi incrustem un clau d´olor. Quan bullin baixem el foc, tapem i deixem coure uns 45 minuts.
  4. Un cop cuites les passarem a un bol, per posar-hi ratlladura de llimona, suc de llimona o llimona confitada picada,  la carbassa, la ceba i el gorgonzola a dauets amb cilantre i/o menta picats.

Us deixem un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *