Llenties amb espàrrecs

Llenties amb espàrrecs

Aquesta recepta senzillíssima i molt bona de llenties amb espàrrecs blancs i una mena de pesto sense fruits secs i amb crèixems va ser tot un èxit des del primer dia que la vaig fer, i des de llavors s´han convertit en un clàssic a casa. Del llibre de l´Ottolenghi “El gourmet vegetariano”, us la recomano molt per a l´estiu…i per a quan us vingui de gust!

Ingredients:

  • 200 gr de llenties pardines crues
  • 120 gr de canonges
  • 1 dent d´all (opcional)
  • 400 gr d´espàrrecs fins de llauna
  • tomàquet sec (opcional)
  • oli d´oliva extra
  • vinagre de vi negre
  • 100 gr de pecorino ratllat
  • sal, pebre

Com fer la recepta de les llenties amb espàrrecs:

  1. Aquesta és la típica ocasió on val la pena comprar les llenties cuites. De fet, jo en sóc partidari sempre les llenties siguin per a una amanida, però en aquest cas les vaig coure jo. Per tant, aquest va ser el primer pas i ha de ser-ho en qualsevol cas sempre que les feu a casa. Tres quarts d´hora partint d´aigua freda amb un gra d´all i un cñau d´olor incrstrat, una fulla de llorer i una mica de sal.
  2. Mentrestant podeu anar triant els crèixems. D´una safata d´aquelles que ja venen netes o com a mínim envasades ho retireu les cues. Una bona part per a la salsa i l´altra per a barrejar amb les llenties. Una mica a ull, serien 60 grams per a cada cosa aproximadament.
  3. Jo en aquesta ocasió vaig utilizar escarola per motius pràctics , ja que no tenia gaires crèixems i en canvi molta escarola. Però la idea és que siguin crèixems també a l´amanida.
  4. Triturem els crèixems amb pecorino ratllat (podeu utilitzar parmesà), oli, un xic de vinagre i sal fins a tenir una salsa de consistència més aviat líquida, això no és un pesto.
  5. I quan tinguem cuites les llenties les refredem i procedim a muntar el plat: a sota el verd, tot seguit les llenties, els espàrrecs i per sobre la salsa verda i una mica més de formatge ratllat. Hi podeu afegir tomàquet sec, li queda molt bé, però no és en absolut necessari (ni anava inclòs a la recepta original).
  6. Amb aquesta recepta us recomano o bé un blanc més aviat jove, fins i tot amb una mica de barrica, o un negre ben fresquet, lleuger. També podeu optar per un terme mig, com podria ser un “blanc de noirs”, o un vi blanc fet a partir de raïms negres com podria ser aquest “Albino” del magnífic celler de les Rias Baixas Albamar.
  7. Us adjunto també un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un mini video de la recepta, molt curtet:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *