Les llenties amb remolatxa són un petit clàssic de casa. No tenen cap secret, més enllà d´una bona matèria prima, unes remolatxes ecològiques i de temporada i unes bones llenties pardines estofades des del principi amb la verdura. També podeu, però, fer-ho amb remolatxa cuita en qualsevol època de l´any, i fins i tot com a amanida a l´estiu.
Ingredients:
- 200 gr de llentia pardina crua
- 2 remolatxes crues
- un manat d´alls tendres (opcional)
- una ceba de figueres
- 2 claus d´olor
- una culleradeta de llavors de comí
- una culleradeta de llavors de cilantre
- sal
- oli d´oliva
Com fer la recepta de les llenties amb remolatxa:
Posem a coure les llenties, partint d´aigua freda, amb una ceba tallada irregularment i un parell de claus d´olor incrustats.
Quan comencin a bullir hi afegim la remolatxa, pelada i tallada a daus. Tapem i deixem coure a foc lent entre quaranta i cinquanta minuts.
Mentrestant fem un sofregit d´alls tendres amb una culleradeta de llavors de comí i cilantre matxacades al morter prèviament. de fet posem les llavors primer i, quan estiguin torrades, els alls tendres. Aquest pas el podeu fer amb ceba tendra si no teniu alls, o quelcom cruixent que tingueu a la nevera. Un bulb de fonoll també podria ser interessant.
I quan les llenties i la remolatxa siguin cuites ho emplatem amb el sofregit d´alls per sobre.
Us adjuntem un petit video del procés d´elaboració de la recepta: