Llenties amb salmó

Llenties amb salmó

 

Aquesta original recepta de llenties amb salmó està inspirada en la que surt al fantàstic llibre del Ferran Adrià, “la cuina de la familia”, un dels millors i més pràctics llibres de cuina de la meva col.lecció. S´hi assembla molt, de fet, varia el sofregit, les llavors, la piparra i poca cosa més.

Ingredients:

  • 200 gr de llenties crues
  • 4 lloms de salmó congelat
  • Una mica de cilantre
  • Brou de peix (350 ml)
  • Una ceba
  • 4 piparres
  • Una cullerada de llavors de comí i de cilantre

Com fer la recepta de les llenties amb salmó:

Començarem fent un sofregit de ceba amb les llavors de comí i cilantre treballades prèviament al morter. Mentrestant posarem a bullir el brou de peix.

Incorporem les llenties i el brou i ho portem a ebullició. Tot seguit baixem el foc i deixem coure, a foc lent, uns 40/50 minuts.

Tallem el salmó a rodanxes i fem que es cogui amb l´escalfor de les llenties, en plan marmitako, amb l´olla tapada i fora del foc.

Comprovem el punt de les llenties i, si cal, rectifiquem de sal i pebre. Finalment ho emplatem amb una piparra per persona i una mica de cilantre fresc.

Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc del marc de Jerez i que només es pot trobar a la web del Club Contubernio. Es tracta d´un vi tranquil fet amb la varietat Pedro Ximenez, sec, i que elabora el celler Faustino González: Cruz Vieja.

Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *