Aquesta original recepta de llenties amb salmó està inspirada en la que surt al fantàstic llibre del Ferran Adrià, “la cuina de la familia”, un dels millors i més pràctics llibres de cuina de la meva col.lecció. S´hi assembla molt, de fet, varia el sofregit, les llavors, la piparra i poca cosa més.
Ingredients:
- 200 gr de llenties crues
- 4 lloms de salmó congelat
- Una mica de cilantre
- Brou de peix (350 ml)
- Una ceba
- 4 piparres
- Una cullerada de llavors de comí i de cilantre
Com fer la recepta de les llenties amb salmó:
Començarem fent un sofregit de ceba amb les llavors de comí i cilantre treballades prèviament al morter. Mentrestant posarem a bullir el brou de peix.
Incorporem les llenties i el brou i ho portem a ebullició. Tot seguit baixem el foc i deixem coure, a foc lent, uns 40/50 minuts.
Tallem el salmó a rodanxes i fem que es cogui amb l´escalfor de les llenties, en plan marmitako, amb l´olla tapada i fora del foc.
Comprovem el punt de les llenties i, si cal, rectifiquem de sal i pebre. Finalment ho emplatem amb una piparra per persona i una mica de cilantre fresc.
Amb aquesta recepta us recomano un vi blanc del marc de Jerez i que només es pot trobar a la web del Club Contubernio. Es tracta d´un vi tranquil fet amb la varietat Pedro Ximenez, sec, i que elabora el celler Faustino González: Cruz Vieja.
Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: