Aquesta recepta de llenties amb salsitxes ha estat una grata sorpresa, quelcom però que intuia i que s´ha acabat materialitzant en forma de super recpeta. Tendeixo a no barrejar llegums amb proteina animal però el dia que ho faig el resultat acostuma a ser molt i molt bo.
Ingredients:
- 12 salsitxes (porc o pollastre)
- 1 carbassó
- 12 escalunyes
- 200 gr de llentia pardina crua
- 1 fulla de llorer
- 2 claus d´olor
- 1/2 culleradeta de sumak (opcional)
- sal
- pebre
- 2 cullerades soperes de “suavitzat”
- “suavitzat”: ceba, cilantre, gingebre triturat
Com fer la recepta de les llenties amb salsitxes:
- Posarem a coure les llenties, partint d´aigua a temperatura ambient, amb una fulla de llorer i un gra d´all amb dos claus d´olor incrustats. Als vint minuts de cocció hi afegirem les escalunyes pelades.
- Prepararem el “suavitzat”, que jo ja tenia congelat d´un altre dia. Hem de triturar una ceba, mig manat de cilantre (amb les tiges incloses) i un tros de gingebre. Podríem posar-hi all, també.
- Saltegem el carbassó tallat a daus amb sal, pebre i una mica de sumak. Si no en teniu, no passa res.
- Sofregim el suavitzat durant uns deu minuts aprox, i el reserem, igual que amb el carbassó, per afegir-lo al final.
- Quan quedin deu minuts per acabar la cocció de les llenties hi afegim les salsitxes, tallades, crues, i el suavitzat.
- Finalment, just abans d´emplatar, hi posem el carbassó saltejat i, un minut més tard, ho servim.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: