Aquesta senzilla amanida de llenties amb vieires i cítrics es fa en un tres i no res, sobretot si compreu les llenties cuites (és la idea!). Jo la vaig fer amb taronja i magrana però podeu variar els cítrics al vostre gust i, naturalment, depenent de quines fruites hi ha al mercat quan la feu.
Ingredients:
- 400 gr de llenties cuites
- 1 taronja
- 1/2 magrana (o 1/2 pomelo)
- 4 vieires grosses
- 1 enciam
- oli extra verge
- sal, pebre
Com fer la recepta de les llenties amb vieires:
- Molt senzill: heu d´intentar trobar carn de vieira grossa i fresca, d´aquella que va sense la closca ni la part taronja, normalment localitzada als mercats. En cas contrari utilitzeu senzillament la que trobeu, congelada també val, naturalment.
- I compreu les llenties cuites. La idea és anar per feina, tenir una suculenta amanida de llenties en deu minuts, i per això òbviament és imprescindible comprar-les cuites.
- I res més. Un bon enciam, una bona taronja i una bona magrana.
- Peleu i talleu la taronja a rodelles.Peleu la magrana i renteu l´enciam.
- Marqueu les vieires.
- Monteu l´amanida amb l´enciam, escarola o rúcula a sota, les llenties a continuació i a dalt de tot la fruita, coronades per una bona vieira marcada a la paella amb oli, sal i pebre.
- Per acompanyar aquest plat us recomano un bon bi blan ben fresc, pot ser amb una mica de cos i de barrica com aquesta carinyena blanca criada en botes d´acàcia del Celler La Vinyeta, dins la seva fantàstica linea dels Microvins. També podeu optar per un blanc jove sense criança, lliga amb tot.
- I res, un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un mini video de la recepta
Reblogged this on Celler-Adocse.