Recepta clàssica, el típic estofat de llegums, en aquest cas llenties amb xampinyons i patates, una combinació guanyadora sí o sí, sobretot si li afegeixes porro i algunes espècies.
Ingredients:
- 160 gr de llenties pardines
- dues patates mitjanes
- un tros de gingebre
- un porro
- una safata de xampinyons laminats
- un gra d´all
- un clau d´olor
- una fulla de llorer
- una cullerada de llavors de cilantre i comí
- sal
- oli d´oliva
- pebre blanc
Com fer la recepta de llenties amb xampinyons i patates:
- El primer que hem de fer es posar a coure les llenties. Ho fem partint d´aigua freda amb una fulla de llorer i una dent d´all amb un clau d´olor incrustat. Salem lleugerament quan comenci a bullir. Ho taparem i que vagi fent xup xup uns tres quarts d´hora.
- Mentrestant podem anar fent la resta de coses, començant pels xampinyons.
- En una altra paella sofregim el gingebre tallat petit i tot seguit hi afegim el porro, tallat a rodanxetes fines. Sofregim una estona a foc lent i hi afegim una cullerada de llavors de comí i cilantre. Quan quasibé estiguin ho retirem del foc i ho reservem.
- Reservem els xampinyons ja cuits i a la mateixa paella hi saltegem les patates, pelades i tallades a daus durant uns cinc minuts.
- Tot seguit les incorporem a les llenties, que més o menys estan a meitat de cocció. Tornem a tapar quan bullin de nou, baixem el foc i deixem coure vint minuts més.
- Quan quedin uns cinc minuts aproximadament incorporem els porros i, un parell de minuts més tard, els xampinyons. Seguim amb la cocció cinc minuts més.
- I ho emplatem.
- Us deixem el link al nostre canal de Youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: