Llenties amb xampinyons i patates

Llenties amb xampinyons i patates

Recepta clàssica, el típic estofat de llegums, en aquest cas llenties amb xampinyons i patates, una combinació guanyadora sí o sí, sobretot si li afegeixes porro i algunes espècies.

 

Ingredients:

  • 160 gr de llenties pardines
  • dues patates mitjanes
  • un tros de gingebre
  • un porro
  • una safata de xampinyons laminats
  • un gra d´all
  • un clau d´olor
  • una fulla de llorer
  • una cullerada de llavors de cilantre i comí
  • sal
  • oli d´oliva
  • pebre blanc

Com fer la recepta de llenties amb xampinyons i patates:

  1. El primer que hem de fer es posar a coure les llenties. Ho fem partint d´aigua freda amb una fulla de llorer i una dent d´all amb un clau d´olor incrustat. Salem lleugerament quan comenci a bullir. Ho taparem i que vagi fent xup xup uns tres quarts d´hora.
  2. Mentrestant podem anar fent la resta de coses, començant pels xampinyons.
  3. En una altra paella sofregim el gingebre tallat petit i tot seguit hi afegim el porro, tallat a rodanxetes fines. Sofregim una estona a foc lent i hi afegim una cullerada de llavors de comí i cilantre. Quan quasibé estiguin ho retirem del foc i ho reservem.
  4. Reservem els xampinyons ja cuits i a la mateixa paella hi saltegem les patates, pelades i tallades a daus durant uns cinc minuts.
  5. Tot seguit les incorporem a les llenties, que més o menys estan a meitat de cocció. Tornem a tapar quan bullin de nou, baixem el foc i deixem coure vint minuts més.
  6. Quan quedin uns cinc minuts aproximadament incorporem els porros i, un parell de minuts més tard, els xampinyons. Seguim amb la cocció cinc minuts més.
  7. I ho emplatem.
  8. Us deixem el link al nostre canal de Youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *