LLenties estofades amb patates

LLenties estofades amb patates

Un clàssic de tota la vida, llenties estofades amb patates, només amb una mica de ceba i res més, les verdures les deixem per a altres receptes. Bé, per allò del gustillo les hem cuit amb un os de pernil la major part de la cocció, tot i que no és imprescindible,  i el resultat sempre és espectacular. La senzillesa extrema d´aquest plat és tal que a vegades sembla un crim saltejar una mica les patates abans de posar-les a l´olla, o utilitzar espècies  com les llavors de cilantre i comí, o fins i tot una mica de curry en pols picantet. Jo us recomano utilitzar llentia pardina, tot i que la llentia més grossa, la castellana, també acostuma a ser protagonista d´aquest tipus d´estofats de llegums. Naturalment és una recepta que si prescindiu d´utilitzar l´os de pernil es converteix en un plat vegà, així que la podeu fer servir de model perfectament si no mengeu proteïna animal.

 

Ingredients:

  • Un os de pernil
  • 120 gr de llentia pardina
  • 2 patates mitjanes
  • una ceba
  • un gra d´all
  • una fulla de llorer
  • una culleradeta de llavors de cilantre
  • 1/2 culleradeta de llavors de comí
  • 1/2 culleradeta de curry en pols picant

 

Com fer la recepta de llenties estofades amb patates:

  1. De seguida posarem l´os de pernil a blanquejar. O sigui, en un recipient petit i cobert d´aigua, fins que bulli. En aquest moment el retirarem, ja haurem eliminat les seves impureses, és com esterilitzar-lo.
  2. Posem en una cassola petita, ja que la recepta és per dues persones com a plat únic, les llenties cobertes amb aigua. Una part de llenties per tres d´aigua en principi, quatre si us agraden ben caldoses. Juntament amb el llegum hi posem un gra d´all normalment amb un clau d´olor si el tenim a mà, l´os de pernil blanquejat i una fulla de llorer. Ho salem, tapem i quan bulli baixarem el foc per coure-ho a foc lent uns 45 minuts.
  3. Passats els primers vint minuts de cocció de les llenties hi afegirem la ceba, si pot ser de Figueres, tallada a juliana. Tornem a tapar.4. Pelem i tallem a daus les patates, i les saltegem, salpebrades, amb l´afegit de les llavors de cilantre i comí, lleugerament xafades al morter, i la mitja culleradeta de curry picant. Aquest darrer pas, el de les espècies, us el podeu estalviar si no us agraden, ja que tot i posar-ne poca quantitat en notareu segur el seu sabor.5. Un cop tenim les patates saltejades, a foc fort, les posem a l´olla de les llenties, just quan retirem l´os de pernil. Deixem coure uns vint minuts més.L´estofat de llenties i patates estarà llest, doncs, al cap de tres quarts d´hora d´haver iniciat la seva cocció, més o menys. Assegureu-vos de tastar-lo abans d´apagar el foc per si necessités uns minuts més de cocció. Si utilitzeu algun altres tipus de llenties aquest temps variarà amb tota seguretat. Comproveu també el punt de sal, a vegades pel sol fet d´utilitzar os de pernil sembla que ja estarà al seu punt, però malgrat haver-ho salat igualment pot ser que en necessiti una mica més, tot i que no va caldre en el nostre cas.

 

Video Recepta

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *