Les llesnties grogues són un món apart. Sí, possiblement l´afirmació és exagerada, però és que tenen un gust i un tacte força diferent de les, per exemple, pardines, i donen lloc a plats tan gustosos i interessants com aquests Les podeu trobar en establiments pakistanesos, indús, etc.
Ingredients:
1 tassa de llenties grogues petites (mung dal), remullades 30 min
un manat d´espinacs, 4 dents d´all picats
1 culleradeta de: llavors mostassa, llavors fenogreco, cilantre mòlt, curcuma, pebrot vermell fumat
3 fulles de llorer, 3/4 de tassa de llet de coco, 2 culleradetes de llavors de sèsam
1 cullerada de suc de llimona, sal i pebre, oli de coco, cilantre fresc picat
Posem l´oli de coco en una paella i quan estigui calent hi afegim les llavors de mostassa. Quan comencin a saltar hi posem les llavors de fenogreco i les fulles de llorer. Afegim l´all, picadet, i tot seguit les llenties, el pebre vermell, el cilante i la curcuma. Remenem bé i mullem amb la llet de coco i una tassa i mitja d´aigua. Tapem i ho cuinem uns 15 minuts. Moment d´afegir-hi els espinacs i seguir amb la cocció fins que les llenties estiguin a punt.