Llenties negres amb tomàquet/Dal bukhara

Les llenties negres són aquelles que també es coneixen com a “caviar”, però vaja, òbviament es distingeixen molt i avui en dia ja es troben a quasibé tot arreu, sobretot en botigues que venen llegum a granel. Són força bones, diferents i especials.

Ingredients:

4 mides de llenties negres/1 tassa de llenties/la vostra mida habitual…

3 tomàquets de pera, 6 dents d´all, 1 tros de gingebre, llavors de comí, 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç i 1/2 de fumat, 1 de garam masala, 1/2 tassa d´aigua, 1/2 tassa de llet d´ametlles, sal i pebre

Bullim les llenties només amb aigua, d´entrada, durant uns 30 minuts. Mentrestant triturarem el tomàquet, el gingebre, l´all, les llavors de comí, els pebres vermells, el garam masala i una mica d´aigua. Afegim aquest puré a les llenties i seguim amb la cocció uns deu minuts. El que finalment posem és la llet d´ametlles, amb la qual acabarem la cocció durant uns deu minuts més. Aproximadament…

Deixa un comentari