Llenties vermelles amb bolets

Tenim una recepta d´allò més interessant. Aquestes llenties vermelles amb bolets, concretament amb trompetes de la mort i alls confitats, tenen la peculiaritat que es couen amb l´aigua d´hidratar les trompetes, per tant en aquesta ocasió estem parlant d´utilitzar bolets secs, però si decidiu fer la recepta quan hi ha trompetes fresques feu-ho, estarà encara millor, i llavors utilitzeu brou de verdures o aigua, ja que amb les espècies i els bolets tampoc és necessari utilitzar un brou vegetal.

Ingredients:

  • 100 gr de llenties vermelles
  • una ceba de figueres
  • una cabeça d´alls
  • una cullerada de pebre de sichuan
  • una culleradeta de ras el hanout
  • una culleradeta de llavors de comí
  • oli d´oliva
  • sal

Llenties vermelles amb bolets

Com fer la recepta de llenties vermelles amb bolets:

  1. Abans que res, molt abans de fet, heu de posar en remull les trompetes de la mort, mínim una hora.
  2. Quan ens posem de fet a fer la recepta començarem escalfant el forn a 180 graus per escalivar-hi la cabeça d´alls durant trenta minuts.
  3. Posem el pebre de sichuan i les llavors de comí al morter, les piquem i les sofregim, reservant-les.
  4. Seguim amb el sofregit de ceba, aromatitzat amb una culleradeta de ras-el-hanout, un combinat d´espècies típicament marroquí.
  5. A la cassola on hem sofregit les espècies (que de fet les hem deixat reservades al mateix recipient) daurem les llenties.
  6. Tot seguit juntem la ceba i les llenties i ho mullem amb l´aigua d´hidratar les trompetes de la mort, i ho deixem coure fins que siguin cuites, entre quinze i vint minuts. Cap al final de la cocció hi afegim les trompetes, prèviament saltejades, i els alls escalivats i pelats.
  7. I quan estiguin llestes ho emplatem.
  8. Us passem l´enllaç a la recepta penjada al nostre canal de youtube:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *