Una passada. Aquestes llenties vermelles amb iogurt són super fàcils de fer, no porten pell, per tant són més digestives i ràpides de cuinar i aquesta recepta és super aromàtica i especiada. Molt recomable.
Ingredients:
- 200 gr de llenties vermelles
- 50 gr de cilantre fresc,
- 40 gr de gingebre fresc
- 1 ceba
- 3 dents d´all
- 1 culleradeta de llavors de mostassa,
- 1 culleradeta de llavors de fenogreco
- 1 culleradeta de llavors de comí
- 1 culleradeta en pols de: cilantre,curcuma, pebre vermell
- 2 tomàquets de pera
- 1 cogombre,
- 1 iogurt grec
- oli,
- sal,
- suc de llima (opcional)
Com fer la recepta de les llenties vermelles amb iogurt:
- Tallar els troncs del cilantre i triturar-los juntament amb la ceba, el gingebre, l´all i el xili (si n´utilitzeu) per fer el que a les receptes índies anomenen “pasta aromàtica”
- Saltejar les llavors de mostassa, comí i fenogreco i quan comencin a saltar afegir-hi la barreja que acabem de triturar, i sofregir-ho tot uns deu minuts.
- Afegir les espècies.
- Cinc minuts més tard incorporar les llenties amb aigua i una mica de sal, deixant-ho bullir uns quinze minuts. Incorporem el tomàquet a dauets, sense pell ni llavors, i seguim un quart d´hora més amb la cocció.
- I el iogur de cogombre, bé, jo vaig ratllar el cogombre i el vaig barrejar amb el iogur, oli d´oliva i una mica de sal. I a tot plegat només falta afegir-hi el suc de llima (si voleu) i les fulles de cilantre ben picades.
- Us adjunto un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: