Delicioses llenties vermelles al curry, un picant que en aquesta ocasió és pasta de curry vermell. Els tirabecs que s´hi afegeixen al final donen un toc refrescant al plat molt ben rebut i el xarop de magrana acaba d´arrodonir la feina d´un plat que agrada, i molt.
Ingredients:
- 250 gr de llenties vermelles
- 125 ml de llet de coco
- 125 ml de brou de verdures
- 1 ceba de Figueres
- una culleradeta de pasta de curry vermell
- un bon grapat de tirabecs
- una cullerada sopera de xarop de magrana
- una cullerada de suc de llimona
- un tros de ginger
Com fer la recepta de llenties vermelles:
- Començarem fent un sofregit de ceba i gingebre, tot tallat ben petit, durant uns quinze minuts a foc lent.
- Quan portem deu minuts hi afegim una culleradeta, o cullerada si us va molt el picant, de pasta de curry vermell. Es pot substituir per curry en pols picant o per alguna altra pasta d´un curry diferent, però a priori una de les claus de la recepta és precisament que sigui un curry vermell.
- Mentrestant posem aigua a bullir per escalar, un parell de minuts, els tirabecs. Després els passarem per aigua freda i els tallarem a juliana fina per saltejar-los uns segons abans de servir-los per sobre de les llenties.
- Quan el sofregit de ceba i gingebre estigui llest incorporem les llenties, les barregem bé i mullem amb el brou de verdures. Deixem coure cinc minuts.
- Tot seguit hi afegim la llet de coco i seguim amb la cocció fins que les llenties siguin ben cuites, un total d´entre vint o vint-i-cinc minuts
- Hi posem una cullerada de xarop de magrana que encara farà més refrescant el plat, i crearà un contrast molt interessant amb les llenties i el picant.
- Finalment emplatem amb els tirabecs per sobre