Les llimones confitades són un complement a molts plats, tant freds com calents, amanides o estofats, on el seu toc salad i cítric aporta un tret diferencial i únic a uns plats que guanyen molt amb la seva presència. Només heu de tenir paciència…
Ingredients:
- 3/4 llimones
- 150 gr de sal gruixuda (aprox)
- el suc de dues llimones més (opcional)
- un pot de vidre mitjà/gran esterilitzat
Com preparar la recepta de les llimones confitades:
- Tallem les llimones pels seus extrems i tot seguit fem una creu però deixant una base, no les hem de tallar del tot, s´han d´aguantar sí o sí.
- Posem la sal gruixuda a dins d´elles.
- En un pot esterilitzat (el bulliu abans) hi posem les llimones, una a sobre de l´altra, i apretem bé.
- Agafem un pes i el posem apretant a les llimones perquè vagin deixant anar el seu suc. Ho tenim així un parell de dies.
- Passat aquest temps en teoria estan llestes per guardar en un lloc fresc, fosc i sec durant unes tres setmanes. Si veieu que el suc de llimona no les cobreix totalment , tal i com es pot veure a la foto…
- afegiu-hi més suc, amb dues llimones més en tindreu prou segurament, potser només necessitareu el suc d´una, això ja ho veureu vosaltres.
- I tres setmanes després ja estaran llestes. Quan ho obriu guardeu-ho a la nevera i us duraran molts mesos. Combina especialment bé amb currys de llet de coco amb llegums, amanides de tot tipus, estofats de carn, pollastre, amb peix, amb llenties estofades…una meravella!
- Us deixem el link del nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: