Llobarro amb col i gingebre

Llobarro amb col i gingebre

Aquesta recepta de llobarro amb col i gingebre, acompanyada d´una salsa molt especial feta amb vi blanc, brou de pollastre o verdures i sobretot salsa de soja és una de les que m´agrada del receptari no vegetarià de l´Ottolenghi. Crec recordar que surt al seu magnífic llibre “Simple”. Una gran alternativa de llobarro al forn al clàssic fet amb patata i ceba.

Ingredients:

  • 1 llobarro d´un kilo,
  • un manat de ceba tendra
  • mitja col clàssica
  • 1 tros de gingebre,
  • fulles de cilantre (opcional)
  • 100 ml de brou de pollastre (opcional)
  • 2 cullerades d´oli de sèsam
  • 2 cullerades de vi d´arròs de Shaoxing (o blanc sec),
  • 4 cullerades de salsa de soja,

Com fer la recepta del llobarro amb col i gingebre:

  1. Escalfem el forn a 200 graus.
  2. Escaldem les fulles de col breument.
  3. Juntem en un cassó petit els ingredients de la salsa i quan comencin a bullir ho retirem del foc.
  4. Tallem a juliana la ceba i el gingebre.
  5. Posem les fulles de col a la base d´una safata per anar a forn, el llobarro, la ceba tendra, el gingebre  i la salsa. Ho tapem amb paper d´alumini i ho deixem coure 30minuts, molts més del que a priori ho fariem per estar tapat. 
  6. Jo al final vaig fer 20 minuts tapat i deu, destapat. I ho servim.
  7. Per acompanyar aquest plat us recomano un picapoll jove i molt fresc del Pla de Bages, amb una gran acidesa que contrastarà molt bé amb el llobarro: el Pic de celler Solergibert, un clàssic de la comarca.
  8. Us adjuntem un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit video de la recepta:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *