Aquesta recepta de llobarro amb col i gingebre, acompanyada d´una salsa molt especial feta amb vi blanc, brou de pollastre o verdures i sobretot salsa de soja és una de les que m´agrada del receptari no vegetarià de l´Ottolenghi. Crec recordar que surt al seu magnífic llibre “Simple”. Una gran alternativa de llobarro al forn al clàssic fet amb patata i ceba.
Ingredients:
- 1 llobarro d´un kilo,
- un manat de ceba tendra
- mitja col clàssica
- 1 tros de gingebre,
- fulles de cilantre (opcional)
- 100 ml de brou de pollastre (opcional)
- 2 cullerades d´oli de sèsam
- 2 cullerades de vi d´arròs de Shaoxing (o blanc sec),
- 4 cullerades de salsa de soja,
Com fer la recepta del llobarro amb col i gingebre:
- Escalfem el forn a 200 graus.
- Escaldem les fulles de col breument.
- Juntem en un cassó petit els ingredients de la salsa i quan comencin a bullir ho retirem del foc.
- Tallem a juliana la ceba i el gingebre.
- Posem les fulles de col a la base d´una safata per anar a forn, el llobarro, la ceba tendra, el gingebre i la salsa. Ho tapem amb paper d´alumini i ho deixem coure 30minuts, molts més del que a priori ho fariem per estar tapat.
- Jo al final vaig fer 20 minuts tapat i deu, destapat. I ho servim.
- Per acompanyar aquest plat us recomano un picapoll jove i molt fresc del Pla de Bages, amb una gran acidesa que contrastarà molt bé amb el llobarro: el Pic de celler Solergibert, un clàssic de la comarca.
- Us adjuntem un link al nostre canal de youtube per si voleu veure un petit video de la recepta: