El lluç amb salsa verda és un plat molt fàcil de fer, i molt popular també, un clàssic entre clàssics. Aquesta n´és una versió molt senzilla i fidel als cànons.
Ingredients:
- 2/3 rodanxes de lluç per persona
- 1 ceba
- brou de peix
- 1 dent d´all
- julivert
- 1 cullerada de farina
- 1 our dur
Com fer la recepta del lluç amb salsa verda:
- Assumint que tenim ja fet el brou de peix comencem fent un sofregit de ceba, tallada ben petita a quadrets, durant uns quinze minuts. Poseu-hi un gra d´all també.
- Afegim una cullerada de farina al sofregit, remenem bé i ho mullem amb el brou de peix. A ull. Teniu-ne però a mà mig litre. Ho deixeu coure entre deu i quinze minuts, fins que veieu que la salsa ja es prou espessa.
- Ho passem pel colador xinès i recuperem la salsa, ja neta, a la paella o cassola. Hi posem les fulles del manat de julivert ben picades, i ho portem a ebullició.
- Moment de coure-hi el peix. Hi ha gent que l´enfarina i el fregeix lleugerament abans, però jo he preferit posar-lo directament, salpebrat, a coure amb la salsa.
- Uns tres minuts o quatre per banda, màxim, i ja el tindreu apunt.
- Queda, però, el toc final: ratllar-hi un ou dur (si sou quatre) per sobre. Rectificar-ho de sal i pebre.
- I emplatem.
- Amb aquesta recepta us recomano un bon vi blanc, com podria ser perfectament aquest macabeu de la DO Penedès que du el curiós nom de “El camp d´aviació”. Es tracta d´un projecte personal d´un dels socis del celler Vins de Foresta vinificat per l´enòleg de Vinyes Singulars. Molt interessant!
- I aquí teniu un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta. I de pas us hi podeu subscriure, i rebreu totes les novetats al vostre email.
Reblogged this on Celler-Adocse.