Lluç amb salsa verda

Lluç amb salsa verda

El lluç amb salsa verda és un plat molt fàcil de fer, i molt popular també, un clàssic entre clàssics. Aquesta n´és una versió molt senzilla i fidel als cànons.

 

Ingredients:

  • 2/3 rodanxes de lluç per persona
  • 1 ceba
  • brou de peix
  • 1 dent d´all
  • julivert
  • 1 cullerada de farina
  • 1 our dur

Com fer la recepta del lluç amb salsa verda:

  1. Assumint que tenim ja fet el brou de peix comencem fent un sofregit de ceba, tallada ben petita a quadrets, durant uns quinze minuts. Poseu-hi un gra d´all també.
  2. Afegim una cullerada de farina al sofregit, remenem bé i ho mullem amb el brou de peix. A ull. Teniu-ne però a mà mig litre. Ho deixeu coure entre deu i quinze minuts, fins que veieu que la salsa ja es prou espessa.
  3. Ho passem pel colador xinès i recuperem la salsa, ja neta, a la paella o cassola. Hi posem les fulles del manat de julivert ben picades, i ho portem a ebullició.
  4. Moment de coure-hi el peix. Hi ha gent que l´enfarina i el fregeix lleugerament abans, però jo he preferit posar-lo directament, salpebrat, a coure amb la salsa.
  5. Uns tres minuts o quatre per banda, màxim, i ja el tindreu apunt.
  6. Queda, però, el toc final: ratllar-hi un ou dur (si sou quatre) per sobre. Rectificar-ho de sal i pebre.
  7. I emplatem.
  8. Amb aquesta recepta us recomano un bon vi blanc, com podria ser perfectament aquest macabeu de la DO Penedès que du el curiós nom de “El camp d´aviació”. Es tracta d´un projecte personal d´un dels socis del celler Vins de Foresta vinificat per l´enòleg de Vinyes Singulars. Molt interessant!
  9. I aquí teniu un link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta. I de pas us hi podeu subscriure, i rebreu totes les novetats al vostre email.

 

1 comentari a ;ldquo;Lluç amb salsa verda;rdquo;

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *