Les mandonguilles amb bolets són un clàssic. Normalment venen acompanyades de xampinyons, com és aquest cas, tot i que us tenim reservada una sorpresa: aquesta vegada les mandonguilles venen també amb bolets a dintre, ceps per ser més exactes, amb lo qual el seu sabor encara és més intens.
Ingredients:
- 1 kilo de carn picada de vedella
- 500 gr de carn picada de porc
- 2 cebes vermelles
- 50 gr de ceps secs
- 1 ou
- una safata de xampinyons
- 500 ml de brou de carn
- un raig de vi ranci
- una culleradeta de canyella en pols
- una culleradeta de sumac
- dues cullerades de farina
- 50 gr de pa ratllat
- una cullerada d´orenga
- sal
- pebre
- oli d´oliva
Com fer la recepta de les mandonguilles amb bolets:
- Començarem fent un sofregit de ceba al qual hi afegirem els ceps, ja hidratats, per coure´ls una mica. I aquesta barreja formarà part, junt amb els altres ingredients, de les mandonguilles.
- Posem el brou de carn a reduir per tenir una salsa més intensa. A aquest brou hi hem afegit l´aigua d´hidratar els ceps.
- Barregem tots els ingredients excepte la farina, una de les cebes, el vi ranci i els xampinyons, i anem donant forma a les mandonguilles.
- Un cop les tenim llestes, les enfarinem i les fregim, les marquem per totes bandes deixant-les crues per dintre.
- Fem un altre sofregit de ceba. Quan estigui llest mullem amb el vi ranci i el deixem reduir.
- Recuperem les mandonguilles i mullem amb el brou, tapem i deixem coure trenta minuts.
- Mentrestant saltegem els xampinyons.
- Retirem les mandonguilles i seguim reduint la salsa. La colem, millor dit, i la seguim reduint fins que tingui la textura desitjada. Llavors recuperem les mandonguilles i els xampinyonsi fem que faci una mica de xup xup.
- Amb aquest vi uns recomano un vi del Bierzo super fresc, lleuger, fins i tot el podeu pendre lleugerament fred, o fresquet, que passa molt bé i fa un molt bon maridatge amb aquestes mandonguilles. Es diu “Kinki” i el fa la Veronica Ortega, una viticultora andalusa afincada al Bierzo que és una crack total!
- Finalment ho servim acompanyat (si voleu) d´arròs blanc.
I finalment us passo el link al nostre canal de youtube per si voleu veure el vídeo de la recepta: